Rájár a rúd a sáróiakra

Sáró. Miért szabadult el a pokol a hazaiak egyik bajnokija után? Ennek jártunk utána. Következményeit is csokorba gyűjtöttük.Az előző idényben még a lévai területi bajnokság második vonalában küzdöttek a sáróiak.

Sáró. Miért szabadult el a pokol a hazaiak egyik bajnokija után? Ennek jártunk utána. Következményeit is csokorba gyűjtöttük.

Az előző idényben még a lévai területi bajnokság második vonalában küzdöttek a sáróiak. A vezetőség figyelmetlensége miatt akkor nagy árat fizettek, mivel három meccsükön néhány játékosuk jogosulatlanul szerepelt. A felületes hozzáállás akkor négy pontjukba került, és ráadásul négyszáz eurót is kénytelenek voltak befizetni a szövetség kasszájába. Mindezek ellenére megnyerték a bajnokságot, és a VI. ligában gyűjtögetik a pontokat.

Mostanában újra a figyelem központjába kerültek. A tizennyolcadik fordulóban a felsőtúriak elleni, amúgy döntetlen szagú hazai találkozójukon a vendégek Lukáš Nádašdy révén az utolsó pillanatokban állították be a 0:1-es végeredményt. A lefújás után aztán elszabadult a pokol, és a játékvezetők szerint a nyolc mérkőzésre szóló eltiltását töltő Andruska Csaba nézőként lefejelte az egyik asszisztenst, Peter Dovičint. „Sajnos a partjelző meglátásai szinte végig borzolták a kedélyeket, a vitatott gólt is les előzte meg. Már az első félidőben a szurkolók egy része nemtetszését fejezte ki sorozatos tévedései miatt, és néhányan a pályakorláthoz rohantak. Ekkor Csaba védte meg a sporit a felbőszült nézőktől. A bírók öltözőbe vonulásakor az eltiltott játékosunk valóban tett olyan mozdulatot, mintha bántalmazni akarná Dovičint, de távozott a bírótól” – tájékoztatott id. Fűri Gábor sárói klubelnök.

Az esetet a mérkőzést felvevő kamera nem rögzítette. E hiányosságot azzal indokolják a vezetők, hogy a készüléket ugyanúgy védeni kellett, mint a bírókat, és a meccs végén biztonságos helyre kellett elhelyezni.

„Megközelítőleg minden harmadik meccsen cirkusz van Dovičin körül, aki korábban Lokon edzősködött. Akkortájt egyfolytában drámai kimenetelű, zűrös meccseket játszottunk az általa irányított alakulattal. Amikor a felsőtúriak elleni összecsapás végén rákérdeztem tudatos tévedései okára, azt a választ kaptam tőle, hogy mindez a hajdani loki történések miatt volt. Véleményem szerint az effajta bírói tevékenység összeegyezhetetlen a fair play szellemével. Ezúttal sem bántalmaztam senkit, mégis felelősségre vontak” – állítja Andruska Csaba, a sáróiak harminckilenc éves labdarúgója.

A Sáróban történtekkel kétszer foglalkozott a szövetség sporttechnikai, három alkalommal pedig a fegyelmi bizottsága. A táblázat utolsó előtti helyén tanyázó csapat nem kevesebb, mint hatszázötven eurót kénytelen átutalni a szövetség számlájára. Mindemellett soron következő két hazai meccsüket semleges pályán voltak kötelesek lebonyolítani, az idény befejezésekor pedig három pontot levonnak tőlük. Ezenfelül tizenkettőre kell növelniük a rendezők számát, és biztonságossá kell tenniük a játékvezetők és az ellenfél öltözőbe vonulását. A végrehajtó bizottság egy tavaly hozott határozata értelmében a sáróiak jövő év március végéig a szövetség által meghatározott hivatalos kezdési időpont előtt három órával korábban lépnek majd pályára. Elsősorban azért, hogy minden egyes mérkőzésüket három játékvezető irányíthassa. Andruska Csaba is súlyos büntetést kapott. Játékosként egy évig nem szerepelhet, és nem kerülhet kapcsolatba a bajnokira hivatalosan kiküldött személyekkel. Közben a fegyelmi bizottság szigorította a bírságot: a labdarúgó 2018. április 7-ig nézőként sem tekintheti meg a sáróiak hazai és idegenbeli összecsapásait.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?