Radványi Miklós a komáromi KFC új edzője

radv

A II. labdarúgóligában szereplő komáromi KFC vezetőedzője június 15-től Radványi Miklós lett. Az új edző Németh Szilárdot váltja a Duna-partiak kispadján, akinek az előző évaddal lejárt szerződését a klub nem hosszabbította meg. A komáromiak új mesterével beszélgettünk.

Ön közismert, sok tapasztalattal rendelkező szakember a szlovákiai labdarúgásban. Hogyan jött létre az egyezség a komáromi KFC-vel?
A KFC klubvezetése megbízásából Szüllő Béla alelnök keresett meg június első napjaiban azzal, hogy nem vállalnám-e a KFC irányítását a következő évadban. Azonnal nem válaszoltam igennel, mert nem ismertem eléggé a körülményeket, és a magam helyzetét is át kellett tekintenem. Megegyeztünk abban, hogy folytatjuk az eszmecserét a lehetőségről, ami később meg is történt, és a harmadik beszélgetés után aláírtuk a szerződést.

Jól ismeri a szlovákiai II. labdarúgóligát, hiszen a második vonal felsőházában szereplő pod-brezovái együttes vezetőedzője volt. Hogyan értékeli a komáromi csapat szereplését, amely a 8. helyen fejezte be a bajnokságot?
Igen, ez így van. Az edző figyeli és számon tartja az ellenfelek teljesítményét és eredményeit a bajnokságban. A komáromi lilák 8. helyét igazságosnak tartom, nagy lépést tett a csapat felfelé a 12. helyről, és a fejlődés egyértelmű. A komáromi csapatban sok fiatal tehetség van a több tapasztalt stabil játékos mellett, akik látható lelkesedéssel, érzékelhető technikai tudással és töretlen akarattal szeretnének még jobb eredményt elérni a bajnokságban. Nekem az a fő célom a csapattal, hogy azt a potenciális lehetőséget, ami a fiúkban van, a pályán valóra váltsuk, s tegyünk még egy lépést feljebb.

A szerződés megkötésekor megegyeztek a vezetőséggel valamilyen konkrét célkitűzésben?
Abban egyeztünk meg, hogy mindent megteszünk azért, hogy a KFC előbbre lépjen, s megvalósuljon Komáromban minden edző álma: hogy a csapat minden meccsen a teljesítőképessége felső határán játsszon. Mivel ez eddig nem volt mindig így, van esélyünk feljebb lépni a tabellán. A jelenlegi fociban a profizmus szabályainak működnie kell, nekem az öltöző szent, s abban mindenkinek a képességei és felkészültségének szintjén kell játszani.

Szavaiból és hangsúlyaiból érezni, hogy szeretné magasabbra tenni a mércét. Milyen időtartamra kötötték meg a szerződést?
A szerződést két évre írtuk alá azzal az elhatározással, hogy egy fiatal, fejlődő csapatnak szüksége van ennyi időre, hogy az együttes szorgalmas és céltudatos munkával elérje azt, amit célul tűzött ki.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?