PSG–Chelsea: ugyanaz másképpen

Párizsban beköszöntött a tavasz, ismét gurul a labda a Bajnokok Ligájában. Klassz meccsel indult az idény, elcseréltük volna jó néhány csoportmérkőzésre.

Párizsban beköszöntött a tavasz, ismét gurul a labda a Bajnokok Ligájában. Klassz meccsel indult az idény, elcseréltük volna jó néhány csoportmérkőzésre. Keddi összegzés.

Megkezdődött a kieséses kör a Bajnokok Ligájában, és a PSG– Chelsea nyolcaddöntő máris azt a színvonalat és szenvedélyt hozta, ami miatt húsz évvel ezelőtt a futballszurkolók beleszerettek ebbe a sorozatba. A két csapat meglepően nyílt futballt játszott a találkozón, voltak helyzetek, született három gól, és a visszavágón legalább ilyen izgalmas meccsre van kilátás.

Mondhatjuk azt is, hogy a tavalyi idényhez képest szinte semmi sem változott. A két csapat majdnem napra pontosan egy évvel ezelőtt találkozott egymással a BL nyolcaddöntőjében, és a párizsi csata kísértetiesen hasonló volt a mostanihoz. A hazaiaknak több helyzetük volt, mezőnyfölényben játszottak, de a Chelsea is éles volt. A franciák most elégedettebbek lehetnek, mint egy évvel ezelőtt: akkor 1:1 lett a végeredmény, most 2:1-re a PSG nyert. Ebben nagy szerepe volt Edinson Cavaninak. A második félidőben csereként beállított csatár négy perc után kihasználta az első helyzetét, éles szögből, Courtois lábai között gurított a londoniak kapujába. Az uruguayinak nagyon megy a Chelsea ellen: hétszer lépett pályára a Chelsea ellen a PSG mezében, és ezeken a meccseken öt gólban vállalt szerepet (3 gól, 2 gólpassz).

Azt nehéz lenne megmondani, mi várható Londonban. A két csapat sorozatban harmadszor fut össze a BL egyenes kieséses körében. Két évvel ezelőtt a negyeddöntőben a PSG 3:1-re nyert odahaza, mégis kiesett (a visszavágón a Chelsea 2:0-ra tudott győzni), tavaly viszont a hazai 1:1 is elég volt, hiszen a második találkozón hosszabbítás után 2:2 született, ami francia továbbjutást ért. A keddi 2:1 után senki sem lett okosabb. Guus Hiddink szerint a továbbjutási esélyek 50-50 százalékosak, és a holland arra hívta fel a figyelmet, hogy a PSG kerete bombaerős, a Parc des Princes-ben például olyan világklasszis ült a párizsi cserepadon, mint a mérkőzést eldöntő Cavani. (Eközben a Chelsea két fix középső védője, Terry és Zouma sérülés miatt nem játszhatott Párizsban.) Ráadásul a francia bajnokságot 24 ponttal vezető párizsiak edzője, Laurent Blanc megtehette, hogy a hétvégi, Lille elleni bajnokin olyan ászokat pihentessen a BL-nyolcaddöntő előtt, mint Zlatan Ibrahimovic, Marco Verratti és Lucas Moura. Ez egy ilyen párharc: a francia csapat jelenleg erősebb és gazdagabb, mint az angol.

A BL-csoportkört öt győzelemmel kezdő Zenit bosszúsan távozhatott Portugáliából, ahol a Benfica egy 91. percben szerzett fejesgóllal szerzett előnyt a visszavágóra. Ráadásul egy olyan szabadrúgást követően, amelynél nemhogy a Domenico Criscitónak kiosztott második sárga lap, hanem még a szabálytalanság ténye is megkérdőjelezhető volt (Criscitót honfitársa, az olasz Rocchi bíró küldte le a pályáról). A vereség ellenére André Villas-Boas, a szentpéterváriak edzője nem volt elégedetlen. A portugál tréner szerint csapata, amely tíz hét után lépett először pályára tétmeccsen, a három hét múlva következő visszavágón bátrabbik arcát mutatja majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?