Pontrablásra készül a DAC

<p>A kilencedik helyen álló DAC ma délután (14.30) a tavasszal még veretlen rózsahegyi együttes otthonában lép pályára a labdarúgó Fortuna Liga 25. fordulójában. Pontrablásra készül a sárga-kék együttes, amely eddig bajnoki meccsen még sosem nyert a liptói együttes vendégeként.</p>

„Bíztató, hogy kedden jó teljesítményt nyújtott a csapat a Senica elleni kupaelődöntőn, reméljük, hogy Rózsahegyen is hasonló játékkal rukkolnak ki futballistáink. Sajnos, Szarka eltiltás, Ľupták és Sesar pedig sérülés miatt nem áll Tomislav Maric vezetőedző rendelkezésére, míg Kristo és Kwin játéka kérdéses – mondta lapunknak Németh Krisztián, a DAC sportigazgatója. – Az együttes már tegnap elutazott Donovalyba, ahonnan csak röviddel a meccs előtt érkeznek Rózsahegyre. Az MFK tavasszal jól és eredményesen játszik, de bízom benne, hogy legalább az egyik pontot elhozzuk.” A DAC játékosai elszántak, hiszen az elmúlt két fordulóban a csapat kikapott (Trenčín 0:3, Trnava 0:1), ami a bajnokság során először fordult elő. „Nagyon nehéz meccs vár ránk Rózsahegyen, a hazaiak az új edző irányításával feltámadtak, mi pedig kevés gólt szerzünk idegenben. De bízom benne, hogy bátran fogunk focizni, és lesz esélyünk a három pont megszerzésére. A Senica elleni kupamérkőzés megnyerése után nagyon jó és harcias a hangulat. Ha esélyt kapok az edzőtől, szeretnék végre betalálni” – olvasható a 17 esztendős Roland Černák nyilatkozata a DAC hivatalos honlapján. A rózsahegyi együttes az őszi szezont az utolsó előtti, 11. helyen fejezte be. Januárban Ivan Galád vette át a gárda irányítását, és több neves futballistát igazoltak. Ennek meg is lett az eredménye, mert tavasszal eddig négy győzelmet és két döntetlent könyvelhet el a csapat. Legutóbb Aranyosmaróton nyertek 2:0-ra a liptóiak, de a siker vezéráldozatokkal járt. Ján Maslo, a védelem oszlopa piros lapot kapott, míg a külföldről visszatért Marek Sapara súlyos sérülést szenvedett, s az idény végéig harcképtelen lesz. A DAC ma tizenkettedik alkalommal vendégeskedik az MFK otthonában, és még sosem nyert. A hét hazai siker mellett négy döntetlen a mérleg, a gólarány 16:5 a vendéglátók javára. A két csapat mindkét őszi találkozója 1:1-es végeredményt hozott. A júliusi, rózsahegyi meccsen Turčák, illetve Sabler volt eredményes, októberben, Dunaszerdahelyen Szarka és Zreľák talált a hálóba. (sz. z.) 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?