Pikáns idénykezdés Dercsikán

Dercsika/Vásárút. Regionális szinten a dunaszerdahelyi területi bajnokságot leszámítva minde-nütt elhalasztották a tavaszi idénykezdést. A csallóközi csapatok viszont ma és holnap már ádáz csatákat vívnak a pontokért.
A listavezető dercsikaiak hazai környezetben a 7. helyezett vásárútiakat fogadják.

Dercsika/Vásárút. Regionális szinten a dunaszerdahelyi területi bajnokságot leszámítva minde-nütt elhalasztották a tavaszi idénykezdést. A csallóközi csapatok viszont ma és holnap már ádáz csatákat vívnak a pontokért.

A listavezető dercsikaiak hazai környezetben a 7. helyezett vásárútiakat fogadják. Vajon játékra alkalmas-e a pálya talaja? „Tegnapi edzésünk is a pályánkon zajlott, nem sínylette meg a vágtákat. Amennyiben az időjárás nem fordul hirtelen rosszra, akkor biztosan sor kerül a vasárnap kora délutáni párharcra” – válaszolta kérdésünkre Dariusz Pawlovicz, a vendéglátók edzője. Tőle azt is megtudtuk, hogy a bacsfaiaktól leigazolt Marinič térdműtéte után már könnyített edzéseket végez. Bajnokin való szereplésére azonban még három-négy hetet várni kell. A másik középhátvéd, Derzsi, betegség miatt szorul ezúttal kényszerpihenőre. Jó esetben a cserepadra kerül. A párharc pikantériáját alighanem a két vetélytárs közti téli játékoscsere jelenti majd. A vásárútiak őszi gólfelelőse, Navrátil ugyanis már a hazaiak, míg Ágh a vendégek mezében debütál a találkozón. „Ez alighanem nagyobb erőbedobásra serkenti majd az érintetteket, hiszen fűti őket a bizonyítási vágy” – vélekedett a várható fejleményekről a feljutásra pályázó együttes lengyel nemzetiségű szakvezetője. Figyelmet érdemel, hogy csapata a téli holtidényben lejátszott felkészülési találkozókat veretlenül abszolválta! „Remélem ez a tény egészséges önbizalommal tölti el védenceimet, nem szabad azonban a fellegekben járni. Nem titkoljuk, nálunk a bajnoki cím megszerzése a cél, minden mérkőzésen, így természetesen az idénynyitón is győzni szeretnénk” – nyilatkozta lapunknak D. Pawlovicz.

A vásárútiak legfájóbb pontja a szűk, mindössze 13-fős játékoskeret. „Nem éppen elképzeléseim szerint zajlott a téli alapozás. Csupán a pozsonyi Inter egykori támadójával, Stojka Jánossal erősödtünk. Velünk edz ugyan a nagyabonyi Simon Károly is, átlépése azonban még nem rendeződött. Kérdéses számíthatok-e játékára vasárnap” – értesültünk a vendégcsapat szakvezetőjétől, Majoros Györgytől. Vádencei az őszi szezon hajrájában többször is elbotlottak, a 7. helyről várjuk a folytatást. „Holnap mindent megteszünk majd azért, hogy lépést tartsunk a mezőny legjobbjával” – vélekedett övéi esélyeiről a DAC egykori kiválósága.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?