Peng először elődöntős

ÖSSZEÁLLÍTÁSNew York. Pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el egyéniben a kínai Suaj Peng a New Yorkban zajló tenisz US Openen.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

New York. Pályafutása eddigi legnagyobb sikerét érte el egyéniben a kínai Suaj Peng a New Yorkban zajló tenisz US Openen. A női egyes negyeddöntőjében 6:2, 6:1-re verte a svájci Belinda Bencicet, és karrierje során először bejutott a legjobb négy közé egy Grand Slam-tornán.

„Fantasztikus napokat élek át. Korábban már azon gondolkodtam, hogy befejezem, mert nem tudtam, fogom-e még bírni az iramot, de a családom és az edzőm ezt nem hagyta, ez kamatozik most” – nyilatkozta a 28 éves teniszező.

Peng 37. próbálkozásra tudott eljutni elődöntőig GS-tornán, ezzel a hatodik helyre iratkozott fel a „várakozók” örökranglistáján. (A rangsort az orosz Jelena Lihovceva vezeti, akinek 46-odszorra sikerült a bravúr.)

Peng ellenfele a fináléba jutásért az egykori világelső dán Caroline Wozniacki lesz, aki 6:0, 6:1-gyel mosta le a 13.-ként kiemelt olasz Sara Erranit.

Tavalyi visszatérése utáni legjobb eredményét érte el a svájci Martina Hingis, aki – az olasz Flavia Penettával az oldalán – 2002 után ismét bejutott a legjobb négy közé párosban. „Szerencsém van, hogy Flavia a pálya azon részén játszik, ahol én” – jegyezte meg viccesen Hingis, aki sem Daniela Hantuchovával, sem az orosz Vera Zvonarjovával nem volt túlzottan sikeres a comeback után. (SITA, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?