Parreira szerint nincs halálcsoport a 2010-es focivébén

<p>Carlos Alberto Parreira, a jövő nyári labdarúgó-vb-nek otthont adó Dél-afrikai Köztársaság válogatottját irányító brazil szakember szerint a pénteki, fokvárosi sorsolás nyomán kialakult világbajnoki kvartettek egyike se nevezhető halálcsoportnak.</p>

A szövetségi kapitány, akinek együttese a G betűjelű négyesben a franciákkal, az uruguayiakkal és a mexikóiakkal került össze, úgy nyilatkozott, hogy egyetlen csoportra sem húzható rá a "halálerős" jelző, bár hozzáfűzte, hogy ugyanakkor a vb-n már egyetlen könnyű meccs sincsen.

"Meglehetősen kiegyensúlyozott csoportok jöttek létre, bár tény, hogy például a mi négyesünkben ott van két korábbi világbajnok, és Mexikó válogatottja is komoly kihívást jelent számunkra - mondta Parreira, aki kitért hazája Észak-Korea, Elefántcsontpart és Portugália legjobbjaival összesorsolt nemzeti együttesére is: - Brazília sem kapott könnyű riválisokat, ám ha úgy futballozik, ahogyan az idén tette, nem okozhat neki nehézséget a továbbjutás."

A brazil szakvezető honfitársa, a korábbi aranylabdás, és jelenleg a Real Madridban futballozó válogatott Kaká nem osztja Parreira nézetét, legalább is a "végzetes" minősítést illetően:

"Brazília igenis halálcsoportba került, a világbajnokság legnehezebb négyesébe! - szögezte le a selecao és a spanyol királyi gárda irányítója. - Vannak még komplikált négyesek, de a miénk a legerősebb, aminek azért megvan az az előnye, hogy az első pillanattól kezdve rendkívül koncentráltan kell, és fogunk is játszani. A folytatásban pedig, a legjobb nyolc között, remélem, nem akadunk össze Spanyolországgal, amely a vb-elsőség egyik fő várományosa. De győzhet Anglia is, és ott vannak a nagy hagyományú futballnemzetek, a németek, az olaszok vagy az argentinok. S persze mi is meg akarjuk nyerni a világbajnokságot."

Kaká madridi csapattársa, a portugál Cristiano Ronaldo elismerte, hogy messze nem elégedett a sorsolással.

"Rendkívül nehéz játszani Brazília, de Elefántcsontpart és Észak-Korea ellen is. Nincs mese, alaposan fel kell készülnünk, hogy győzhessünk. Az jó, viszont kétségtelenül némi komplikációt is okoz, hogy néhány reálos társammal és barátommal is szembetalálkozom majd a pályán Dél-Afrikában."

Megszólalt a csoportsorsolást követően az argentin szövetségi kapitány, a FIFA, a nemzetközi szövetség fegyelmi büntetése miatt a fokvárosi ceremóniáról távolmaradni kényszerült Diego Maradona is:

"Nincs gyenge rivális! - szögezte le, miután kiderült, hogy együttese Nigéria, Dél-Korea és Görögország válogatottját kapta csoporttársul. - A vb-n a legjobb csapatok vesznek részt, ellenfélnek egyikük sem könnyű. A bizalmunk azonban töretlen játékosaink iránt. Tudjuk, megvan minden lehetőségünk és adottságunk ahhoz, hogy történelmi magasságba jussunk. Derűlátóak vagyunk."

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?