Páholyban az FC Barcelona

Milánó/Newcastle/Valencia/Amszterdam. Az FC Barcelona labdarúgói és vezetői valószínűleg nem bánkódtak különösebben amiatt, hogy megszakadt a Bajnokok Ligája-selejtezőtől tartó győzelmi sorozatuk, mert az Internazionale elleni milánói döntetlennel már szinte biztosan bejutottak a negyeddöntőbe. A másik csoportban bonyolultabb a helyzet.

Csukafejes a mesterhármasban. Shearer szerda este újra régi csúcsformájában játszott. ČTK/AP-felvétel A-CSOPORT

A 2. helyért még nagy csata alakulhat ki az utolsó két körben, mert a tavalyi döntős Bayer Leverkusent újabb 3:1-es győzelemmel búcsúztató Newcastle United egy pontra megközelítette az olaszokat. A katalán együttes csak akkor esik ki, ha úgy veszíti el utolsó két mérkőzését, hogy a 6. fordulóban Newcastle-ban legalább kétgólos vereséget szenved, s az angolok előtte döntetlent játszanak Milánóban. Amennyiben a szigetországi együttes veszít vagy győz Olaszországban, akkor a szintén március 11-iki Bayer Leverkusen elleni meccs eredményétől függetlenül a Barcelona készülhet a negyeddöntőre.

Newcastle-ban a két mérkőzéses eltiltás után visszatérő Alan Shearer klasszikus mesterhármassal döntötte el a találkozó sorsát az első félidőben. „Élveztem a játékot, remélem, hogy még lesz erre alkalmam a Bajnokok Ligájában.” A veterán támadó a 5., a 11. és a 36. percben talált a Bayer Leverkusen kapujába.

EREDMÉNYEK: Internazionale– Barcelona 0:0. INTER: Toldo–Kallon (34. Di Biagio), J. Zanetti, C. Zanetti, Morfeo–Guly (78. Conceicao), Cannavaro, Dalmat (61. Obafemi), Gamarra–Pasquale, Vieri; BARCELONA: Bonano–Reiziger, De Boer, Puyol (78. Andersson), Xavi–Saviola, Cocu (60. Mendieta), Kluivert, Rochemback (67. Riquelme,)–Gabri, Motta. Newcastle–Leverkusen 3:1 (3:0). Góllövők: Shearer (5., 11., 36. – az utóbbit 11-esből), illetve Babic (73.). NEWCASTLE: Given –Griffin, Caldwell, Bramble, Bernard–Kerr (82. Viana), Dyer (70. Solano), Speed, Robert–Shearer (81. LuaLua), Ameobi; LEVERKUSEN: J. Butt–Preus, Kleine, Cris, Placente–Ramelow (46. Babic), Kaluzsnij–Neuville (61. Brdarics), Bastürk, Simak–Franca.

1. Barcelona 4 3 1 0 8:2 10

2. Inter 4 2 1 1 7:6 7

3. Newcastle 4 2 0 2 8:9 6

4. Leverkusen 4 0 0 4 5:11 0

A további program: 5. forduló, március 11.: FC Barcelona–Leverkusen, Internazionale–Newcastle United; 6. forduló, március 19.: Leverkusen–Internazionale, Newcastle United–FC Barcelona.

B-CSOPORT

Az AS Roma feltámadása, 3:0-ás valenciai sikere után még minden megtörténhet a labdarúgó BL B-csoportjában, miután a másik találkozón nem bírt egymással az Ajax Amsterdam és az Arsenal. Pedig a 4. forduló előtt úgy tűnt, hogy az addig pont nélküli olaszok már nem reménykedhetnek a továbbjutásban. Francesco Totti azonban felépült sérüléséből, visszatért, s két góljával megadta az alaphangot a Mestalla-stadionban, majd Emerson meg is pecsételte a spanyolok sorsát. A 3:0-ás római győzelem azt is jelentette, hogy az FC Valencia először vesztett hazai pályán BL-meccset. „Már a korábbi találkozókon is reménykeltően futballoztunk, csak az eredmények maradtak el. Most már győztünk, újra bízhatunk a továbbjutásban. Nagyszerűen védekeztünk, lezártuk a széleket, s a tizenhatosunkra is alig jutottak el a spanyolok” – mondta Fabio Capello, a rómaiak vezetőedzője. Rafa Benitez, a spanyolok szakmai irányítója csalódott volt, de még egyáltalán nem mondott le a negyeddöntőről:

A csoport másik találkozója csalódást keltett, az Ajax és az Arsenal is inkább a vereség elkerülésére, s nem a győzelem megszerzésére összpontosított, ezért nem láthattak gólt a lelkes szurkolók.

EREDMÉNYEK: Ajax–Arsenal 0:0. AJAX: Lobont–Trabelsi, Pasanen, Chivu , Maxwell–De Jong, Galasek (71. Yakubu), Pienaar (91. Sneijder), Witschge–Van der Meyde, Ibrahimovic (84. Mido); ARSENAL: Seaman–Lauren, Campbell, Keown, Cole–Wiltord (79. Jeffers), Vieira, Gilberto, Pires (86. Van Bronckhorst)–Bergkamp (79. Parlour), Henry. Valencia–Roma 0:3 (0:3). Góllövők: Totti (23., 30.), Emerson (36.). VALENCIA: Canizares–Aurelio, Ayala, Pellegrino (77. Carboni), Reveillere–Ruféte (64. Aimar), Albelda, Baraja, Vicente (52. Kily González)–Sanchez, Carew; ROMA: Antonioli–Zebina (63. Cufré), Candela, Aldair, Samuel–Cafú, Tommasi, Lima, Emerson–Totti (88. Fuser), Cassano (90. Guigou).

1. Arsenal 4 1 3 0 4:2 6

2. Ajax 4 1 3 0 4:3 6

3. Valencia 4 1 2 1 2:4 5

4. Roma 4 1 0 3 5:6 3

A további program: 5. forduló, március 11.: Arsenal–AS Roma, Ajax Amsterdam–FC Valencia; 6. forduló, március 19.: AS Roma–Ajax Amsterdam, FC Valencia–Arsenal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?