Pačinda nélkül is nyerni akar a DAC a Nagymihály ellen

DAC
Dunaszerdahely |

A DAC a tavaszi idény első hazai mérkőzésén délután 14.00-kor a tabella kilencedik helyén álló nagymihályiakat fogadja a labdarúgó Fortuna Liga 21. fordulójában.

A sárga-kékek a tavaszi szezon első mérkőzését a Senica otthonában játszották – s nyerték 2:0-ra. Az első gólt Kalmár szerezte a 66. percben – ez volt a DAC 800. élvonalbeli gólja: „Az első gólnál Divkovictól kaptam egy remek labdát, ballal átvettem, és ellőttem a hosszú sarokra. Egy kicsit megpattant a lövés, de így csak még jobb lett” – ecsetelte a szituációt a 22 éves középpályás a csapat honlapján. A 70. percben ismét Kalmár villant – lövése a kapufáról pattant ki, de Pačinda remek ütemben csapott le a lecsorgó labdára és szerzett gólt – 2:0. Nem sokkal később azonban Pačinda a második sárgáját is begyűjtötte, így tíz emberrel fejezte be a mérkőzést a DAC. A piros lap miatt a mai, Nagymihály elleni mérkőzésen Pačinda nélkül kell majd helytállniuk a sárga-kékeknek. A dunaszerdahelyiek már bebiztosították helyüket a felsőházban – jelenleg a 4. helyen állnak, azonos pontszámmal a 3. helyen lévő Slovannal.
 

A nagymihályi csapat legutóbbi mérkőzésén a pozsonyi Slovant fogadta, s meglepetésre egészen a 74. percig vezetett. Végül 1:1-es döntetlennel zárult a találkozó. Ennek tükrében a dunaszerdahelyiek sem számítanak egyszerű mérkőzésre: „Nem lesz könnyű, hiszen a nagymihályiak döntetlent játszottak a Slovan ellen. Egy jó együttes lesz az ellenfél, de úgy vélem, hogy odahaza a közönség nagyban segíteni fog nekünk” – nyilatkozta a múlt heti mérkőzést követően Kalmár. A sárga-kékek kapusa, Patrik Macej korábban a Nagymihály csapatától érkezett, így pontosan ismeri a játékstílusukat: „A hátulról indított kombinációs játék az alap a nagymihályiak számára, nem vagdossák fel feleslegesen a labdákat. Úgy gondolom, hogy a letámadással sikeresek lehetünk ellenük” – mondta a DAC kapusa. (rk, fcdac.sk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?