Ötkarikás sikerhordozók

Pozsony. Szlovákia nem bővelkedik ötkarikás bajnokokban, érmesekben, de akik vannak, azokat megbecsülik. Szombaton a Szlovák Olimpiai Bizottság (SOV) fennállásának 10. évfordulója alkalmából rendezett gálaesten a fővárosi Vigadóban hirdették ki az Évtized olimpikonja értékelés eredményeit.

Pozsony. Szlovákia nem bővelkedik ötkarikás bajnokokban, érmesekben, de akik vannak, azokat megbecsülik. Szombaton a Szlovák Olimpiai Bizottság (SOV) fennállásának 10. évfordulója alkalmából rendezett gálaesten a fővárosi Vigadóban hirdették ki az Évtized olimpikonja értékelés eredményeit. Az egyének rangsorolásában Atlanta (1996) C1-es vízi szlalom bajnoka, ugyanezen szám Sydney (2000) ezüstérmese, Michal Martikán végzett az élen. Voltaképpen a szlovák sport II. világháború utáni legsikeresebb egyéniségéről van szó, 1995 óta egyetlen világversenyen sem hiányzott a dobogóról. Szerény fiú, nem a szavak mestere: „Köszönöm a SOV-nak, hogy versenyzési lehetőséget adott az olimpián, s abban bízom, hogy a jövőben is támogatni fogja élsportolóinkat, akikben aztán igazi példaképekre talál a felnövekvő ifjúság.” Az értékelés további sorrendje: 2. Pavol és Peter Hochschorner (vízi szlalom), 3. Martina Moravcová (úszás), 4. Slavomír Kňazovický (kajak-kenu), 5. Jozef Gönci (sportlövészet), 6. Juraj Minčík (vízi szlalom), 7. Soňa Mihoková (sílövés), 8. Elena Kaliská (vízi szlalom), 9. Jozef Lohyňa (birkózás), 10. a sydneyi olimpián negyedik kajak négyes (Riszdorfer Richárd, Vlček Erik, Tarr György, Róbert Erban). Kollektívák: 1. a Naganóban negyedik női sílövő– válogatott, 2. a Lillehammerben hatodik jégkorong-válogatott, 3. a Sydneyben hetedik női kosárlabda-válogatott. Az Év tehetsége Veronika Zuzulová alpesi síző. A gálaműsort december 30-án felvételről sugározza az STV 1. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?