Osztényi vágtadiadala, ötvennyolcan futottak

futás

Komoly izgalmak előzték meg az V. Felvidéki Vágtát – V. Žitnoostrovský galopot, végül minden lezajlott, tíz lovas versenyzett a futamokon, s közben futottak is. Ötvennyolcan.

„A verseny hetében uralkodó időjárás majdnem keresztül húzta számításainkat. Szerda estig szakadt az eső a sikabonyi repülőtéren. Aztán a pályát kellett rendbe hozni szombatra, hogy alkalmas legyen a versenyzésre. Végül másfél nap alatt készült el minden, amit egy hétre terveztünk. A körülményekhez képest a kialakult helyzetből a maximumot kihoztuk. A nehézségek ellenére abszolút sikeres, hangulatos vágtát szerveztünk, mindenki megtalálta a műsorát az ezer embert vonzó rendezvényünkön” – értékelt lapunknak Bóna Erzsébet főszervező.

Három előfutamban alakult ki a hármas döntő a Nemzeti Vágta dunaszerdahelyi előfutamában. Az elsőt Osztényi Zoltán (Tenkes, Dunaszerdahely) a másodikat Tóth René (Felvidék Kincse, Nyárasd), a harmadikat pedig Múcska Gergő (Meteror, Tallós) nyerte. A folytatásban előbb a két nevezett szlovák lovas versenyzett, a győzelmet Janka Javorová (Pompoš, Šintava) szerezte meg, majd a magyar lovasok döntőjében Osztényi Zoltán diadalmaskodott Tenkessel. „Mindkét futamban meggyőzően lett első. Rutinjával az egész mezőnyt megverte, tud helyezkedni, és fejben is nagyon ott volt. Korábban a híres Overdose munkalovasaként is tevékenykedett” – árulta el a győztesről a főszervező.

Az október közepén várható Nemzeti Vágtán a Hősök terén Osztényi Zoltán, Tóth René, Múcska Gergő és Dunaszerdahely szabadkártyájával Egri Árpád (Revolver, Alistál) indulhat. A nemzetközi mezőnyben pedig Janka Javorová szerzett rajtjogot.

A vágta dinamikáját volt hivatott szimbolizálni a Csallóközi Marathon Club szervezésében lezajlott sportos erőpróba, a Fuss velünk a Felvidéki Vágtán névű sportrendezvény. A vágta helyszínén, a sikabonyi reptéren kijelölt versenypályán gyermekek és felnőttek dacoltak az általuk választott versenytávval. 

„A legapróbbak háromszáz métert teljesítettek, a felnőttek pedig erőnlétük függvényében egy-, öt- és tíz kilométert futottak. Az időjárás kegyeibe fogadta a résztvevőket. Elsősorban családok neveztek, jó hangulatban összesen ötvennyolcan dacoltak a méterekkel, kilométerekkel. A rendezvényünk iránt tanúsított érdeklődést nagyban befolyásolta, hogy a környéken azonos időpontban további három futóversenyt rendeztek. Nálunk viszont nem volt időmérés, eredményhirdetés. Aki mozgásba lendült, győztesnek számított. A frissítő mellett a célban meglepetéssel is szolgáltunk, a futókat és a kocogókat egyedi éremmel jutalmaztuk. Alakulatunk a futás népszerűsítésére fókuszál, a jeles napok és rendezvények műsorát sportágunk népszerűsítését szolgáló akciókkal tarkítjuk. A visszajelzések pozitívak. A legtöbben azt tudakolták, lesz-e folytatás. Azt gondolom, hogy kezdeményezésünk folytatást érdemel” – tájékoztatta lapunkat a sportágnépszerűsítő rendezvényükről Vajas Roland, a Csallóközi Marathon Club Žitný ostrov elnöke. (jmk, ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?