Összeesküvés történt?

Salt Lake City. Továbbra sem csitulnak a kedélyek műkorcsolyában a párosok küzdelmeinek vihart kavaró eredményei után: az orosz Jelena Berezsnaja, Anton Sziharulidze kettős hétfőn vitatható körülmények között szerezte meg az aranyérmet a kanadai Jamie Sale, David Pelletier duó előtt.

Salt Lake City. Továbbra sem csitulnak a kedélyek műkorcsolyában a párosok küzdelmeinek vihart kavaró eredményei után: az orosz Jelena Berezsnaja, Anton Sziharulidze kettős hétfőn vitatható körülmények között szerezte meg az aranyérmet a kanadai Jamie Sale, David Pelletier duó előtt. A Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) vizsgálatot rendelt el az ügyben. Megbízottjai a kilenc bíróval együtt megtekintik a versenyről készült videofelvételt, hogy eldöntsék: korrekt döntés született-e. A pontozók közül öten látták a legjobbnak a naganói ezüstérmes oroszokat, míg négyen „szavaztak” a világbajnok kanadai kettősre, holott sokak szerint csupán az ő bemutatójuk volt tökéletes. Közben az ISU visszahívta a férfiak tegnapi versenyére is jelölt kínai pontozót, aki négy társával együtt a párosok versenyén az oroszokat tette az első helyre.

A bírók tevékenységét ért bírálatokra reagálva az egykori világbajnok francia Duchesnay-testvérpár hölgytagja a Radio-Canada nevű rádióállomásnak adott interjújában azt mondta: vannak olyan pontozók, akik valóban szakértők, de akadnak olyanok is, akik még korcsolyázni sem tudnak. – Számos ilyen esetnek voltam tanúja, és többet személyesen is átéltem. Ez egy állandó probléma. A maffia szót gyakran emlegetik a korcsolyázással kapcsolatban – fogalmazott Isabelle Duchesnay. Az egykori világbajnok ugyanakkor semmi kivetnivalót nem talált a vitatott hétfői döntésben, mert véleménye szerint a kanadaiaknak legalább kétszer jobbnak kellett volna lenniük ahhoz, hogy sikerüljön le-győzniük az orosz párost.

Nagy felháborodással bírálta a párosok versenyének végeredményét Scott Hamilton Szarajevo (1984) férfi olimpiai bajnoka, aki a keleti tömb pontozóinak összeesküvését vélte látni a pontozói döntésben. „Ami történt, az a műkorcsolya megszégyenítése. Önkritikát kellene gyakorolnia a nemzetközi szövetségnek, hogy kiküszöbölhesse az elkövetett hibát.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?