Összecsap az alpesi és az igazi Messi

<p>Érdekesnek ígérkező meccsekkel zárul ma a nyolcaddöntő, előbb az argentinok a svájciakkal, majd a belgák az amerikaiakkal csapnak össze. A papírforma Messiék és Hazardék továbbjutását ígéri.</p>

ELŐZETES

Az alpesi Messinek is nevezett Xherdan Shaqiri jó teljesítményében és góljaiban reménykednek a svájciak. A 22 éves középpályás az utolsó csoportfordulóban mesterhármast ért el Honduras ellen, s ezzel a legjobb 16 közé vezette csapatát.

Shaqiriben bíznak

a svájciak

Az argentin játékosok úgy nyilatkoztak, kiválóan felkészültek abból, hogy kire kell figyelniük a svájci támadások megállításához: „Shaqiri remek formában van, klasszis játékos, nagyon óvatosnak kell lennünk vele” – dicsérte a Bayern München futballistáját a 30 éves rutinos középpályás, Javier Mascherano.

Az argentinok százszázalékos teljesítménnyel jutottak tovább az F csoportból, s Alejandro Sabella szövetségi kapitány biztosra veszi, hogy sikerrel veszik a nyolcaddöntőt.

A sérült Sergio Agüerót várhatóan a Paris Saint-Germain csatára, Ezequiel Lavezzi helyettesíti, aki Messivel és Higuaínnal alkotja majd a támadósort.

A helvét védelem fő feladata viszont a négyszeres aranylabdás, a tornán négygólos Lionel Messi semlegesítése lesz: „Világos, hogy nagyon nehéz lesz teljesen kizárni Messit a játékból, hiszen döntő pillanatokban képes váratlan megoldásokra” – mondta a 27 éves klasszisról a svájci hálóőr, Diego Benaglio, aki abban bízik, hogy a brazil közönség nekik fog szurkolni.

Ottmar Hitzfeld, a svájciak német kapitánya kifejtette, hogy nem ők a találkozó esélyesei, de nincs vesztenivalójuk: „Történelmet írhatunk, egy mérkőzésen bármi megtörténhet” – mondta a hatvanöt esztendős szakember, utalva arra, hogy 1954 után juthat ismét a legjobb nyolc közé világbajnokságon a svájci válogatott.

A két csapat eddig hat alkalommal találkozott, négy argentin siker mellett két döntetlen született, s a gólkülönbség is a dél-amerikai együttes fölényét mutatja: 14 gólt szereztek három svájci találattal szemben. Utolsó mérkőzésüket 2012-ben vívták, a 3:1-es argentin sikerrel zárult találkozón érte el első mesterhármasát a válogatottban Lionel Messi. Az FC Barcelona támadója minden tétmérkőzést figyelembe véve 396 találatnál jár, így akár már a világbajnokságon megszerezheti négyszázadik gólját.

A két együttes a torna legsportszerűbb csapatai közé tartozik: mindössze egy-egy sárga lapot kaptak a csoportkör három fordulója alatt.

Klinsmann magabiztos

A bátor támadójátékot felvállaló amerikaiak a nem túl meggyőzően, de annál eredményesebben futballozó belgákkal találkoznak ma este.

A tengerentúli csapat német szövetségi kapitánya, Jürgen Klinsmann azt ígérte, az egyenes kieséses szakaszban sem változtat játékán az amerikai válogatott, azaz támadólag lép majd fel a számos fiatal tehetséget soraiban tudó riválissal szemben.

„Elég magabiztosak vagyunk, hogy legyőzzük őket. Persze tudjuk, hogy ehhez a teljesítőképességünk határáig el kell mennünk” – jelentette ki Klinsmann, akinek együttese az egyik legnehezebb négyesből jutott tovább, a legutóbb bronzérmes németek mögött végzett. De gyors passzos játékának és kiváló fizikai állapotnak köszönhetően megelőzte a négy éve nyolcaddöntős portugálokat és a negyeddöntős ghánaiakat.

Kollégája, Marc Wilmots megfogalmazása szerint háborúra készülnek, mivel fizikálisan nagyon erősek az amerikaiak. A belgákat ért kritikákat, mely szerint a százszázalékos teljesítményük ellenére nem játszanak szépen, visszautasította. „Mit jelent, hogy szépen játszani? Minden meccset a taktikai küzdelem és a fizikai állóképesség jellemez, de a végén csak az eredmény számít, teljesen mindegy, milyen stílussal nyer egy csapat” – mondta Wilmots, aki három játékosára sem számíthat, ugyanis Steven Defour eltiltott, míg Laurent Ciman és Anthony Vanden Borre sérült.

A két gárda eddig ötször találkozott egymással, négyszer belga, egyszer amerikai siker született, de utóbbi még 1930-ban történt. A legutóbbi összecsapást tavaly májusban rendezték, akkor az európai válogatott 4:2-re nyert Clevelandben. (MTI, TASR, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?