Örülni lehet, számolgatni nem

Székesfehérvár. A világbajnok Olaszország legyőzése után tétmeccsen is nyerni tudott a megfiatalított magyar labdarúgó-válogatott, amely a Sóstói stadionban Bosznia-Hercegovina csapatát verte 1:0-ra, Gera Zoltán büntetőjével.

A tizenegyes előtti jelenetSomogyi Tibor felvételeSzékesfehérvár. A világbajnok Olaszország legyőzése után tétmeccsen is nyerni tudott a megfiatalított magyar labdarúgó-válogatott, amely a Sóstói stadionban Bosznia-Hercegovina csapatát verte 1:0-ra, Gera Zoltán büntetőjével.

Várhidi Péter szövetségi kapitány változtatni kényszerült az olaszok elleni kezdőcsapaton: a komáromi származású Priskin Tamás torokgyulladása miatt a cserepadra sem ülhetett le, őt Feczesin Róbert (Brescia) pótolta.

A bosnyákok továbbjutási reményeit csak a győzelem tartotta volna életben, de hiába buzdította a vendégeket ezernél is több fanatikus drukker, a magyar csapat elszántabban, és ami fontosabb, veszélyesebben futballozott ellenfelénél. A bosnyákok mintha nem tudták volna felvenni a játék ritmusát, így történhetett meg, hogy Dzsudzsák Balázs és Gera Zoltán révén a magyarok rendre felvezették a labdát az ellenfél tizenhatosáig. A magyar gólt egy Hajnal–Szélesi összjáték előzte meg a jobbszélen, előbbi Feczesinnek passzolt, aki már lefordult volna a védőkről, amikor szabálytalanul szerelték – a tizenegyest Gera ugyanoda lőtte, mint az olaszok ellen: 1:0!

A bosnyákok közül csak Muslimovic (Atalanta Bergamo) jelentett komoly veszélyt, meg is izzasztotta néhányszor a Juhász–Vaskó kettőst. A védelem kihagyásai rosszul is végződhettek volna, csakhogy Fülöp Márton csodákat művelt a magyar kapuban, négy ziccert is bravúrral hárított. A magyarok előtt is legalább ennyi tiszta helyzet adódott, Dzsudzsák egymaga három gólt is lőhetett volna, de említhetjük Gera bődületes lövését (felső léc), vagy Hajnal ordító helyzetét a második félidő elejéről… A 4:3 helyett azonban 1:0 állt az eredményjelzőn, s a bosnyákokon sem a vendégszektorból berepülő 40–50 görögtűz, sem pedig az exteplicei gólvágó, Edin Dzeko (Wolfsburg) beállása nem segített.

Magyarország győzött, a közönség ollézott, számolgatni azonban nem érdemes: a továbbjutás már korábban, például a máltai vereséggel elúszott. A következő mérkőzést szerdán játsszák Geráék, az ellenfél Isztambulban a török válogatott lesz. (gj)

Magyarország–Bosznia-Herc. 1:0 (1:0)

Székesfehérvár, 10 877 néző. Vezette: Trefoloni (olasz). Góllövő: Gera Zoltán (39., 11-esből). MAGYARORSZÁG: Fülöp–Szélesi, Vaskó, Juhász, Vanczák–Vass, Tőzsér–Hajnal (72. Csizmadia) –Gera, Feczesin (89. Filkor), Dzsudzsák (93. Halmosi). BOSZNIA-HERCEGOVINA: Guso–Berberovic, Bajic, Rahimic, Hrgovic (84. Custovic)–Maletic (79. Bozic), Radeljic, Ibisevic (68. Dzeko), Misimovic–Muslimovic, Blatnjak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?