Oroszország a világbajnok

ÖSSZEÁLLĺTÁS
A címvédő Oroszország válogatottja nyerte a franciaországi női kézilabda-világbajnokságot, miután a döntőben 29:24-re legyőzte a norvégokat. A 3. helyet hosszabbítás után a németek szerezték meg. Magyarország csak a 8. helyen végzett; szombaton kikapott a franciáktól, vasárnap pedig Angolától.

ÖSSZEÁLLĺTÁS

A címvédő Oroszország válogatottja nyerte a franciaországi női kézilabda-világbajnokságot, miután a döntőben 29:24-re legyőzte a norvégokat. A 3. helyet hosszabbítás után a németek szerezték meg. Magyarország csak a 8. helyen végzett; szombaton kikapott a franciáktól, vasárnap pedig Angolától.

Vereség a franciáktól

Az 5–8. helyért a magyar válogatott szombaton kikapott a házigazda francia együttestől.

FRANCIAORSZÁG–MAGYARORSZÁG 32:27 (16:15), magyar góldobók: Tóth 10, Görbicz 8/5, Vérten 4, Balogh 2, Ferling 1, Borbás 1, Hornyák 1.

Két csalódott csapat közül a franciák voltak motiváltabbak. A rendkívül elszánt vendéglátók előnyhöz jutottak, a magyarok igyekeztek felzárkózni, de a katasztrofális végjáték, a kissé érthetetlen üresjáratok mindent eldöntöttek.

Németh András, a magyar válogatott szövetségi kapitánya így nyilatkozott a meccs után: „A mostani összecsapás megmutatta, hol vannak a gyenge pontjaink. A francia csapat ezeket megtalálta, és ki is használta. A cserékkel sem tudtuk ellensúlyozni a francia fölényt. Korrekt játékvezetés mellett megérdemelten nyert a hazai csapat.”

Pálinger Katalin, a magyar válogatott kapusa szomorúan tette hozzá: „Nagyon csalódott vagyok, hogy csak a hetedik helyért játszhatunk. Nem ezért jöttünk.”

Ekkor még ő sem sejtette, van lejjebb.

Vereség Angolától

A vasárnapi, 7. helyért játszott találkozón ugyanis a magyar válogatott alulmaradt a története során először a legjobb nyolc közé jutott Angolával szemben is, s így a 8. helyen zárta a világbajnokságot.

ANGOLA–MAGYARORSZÁG 37:36 (17:20), magyar gárda: Görbicz 13/8, Szamoránszky 6, Vérten 5, Ferling 3, Tóth 3, Szucsánszki 2, Kovacsicz 2, Kirsner 1, Szűcs 1.

A magyarok védekezése kritikán aluli volt, a végig agilisen játszó angolaiak az utolsó percekben vették át a vezetést, és végül a győzelmet is sikerült kicsikarniuk, Bengue hetese döntötte el végül a mérkőzést. Angola története során először – öt vereség után – győzte le a magyar együttest.

A Németh-gárda nem teljesítette a minimális célkitűzést, nem végzett a legjobb hétben (ráadásul a vb-n az utolsó négy találkozóját elveszítette), ám szerepelhet a március 28. és 30. között sorra kerülő olimpiai selejtezőn.

Németh András megint csak letörten értékelhetett: „A játékosok nem tudtak egymásért küzdeni, nem voltunk igazi csapat. ĺgy aztán az a szégyen is megesett velünk, hogy Angolától kikaptunk. Pedig a legjobb négy között szereplőkkel – akikkel találkoztunk a vb-n – jó a mérlegünk: legyőztük a románokat, döntetlent játszottunk a németekkel, és egy góllal kaptunk ki az oroszoktól. Csak éppen a papíron nálunk gyengébbek ellen nem ment, mert képtelenek voltunk a pályán harcolni. Sok tanulságot hozott ez a torna. Egy-két poszt lyukas volt, nem volt megfelelő ember, míg a húzóemberek hosszú tornán nem tudnak végig remekelni.”

Villongások, ellentétek

A szövetségi kapitány azonban mondott mást is – közvetlenül a mérkőzés után adott tévéinterjújában bepillantást engedett a játékosok közötti problémákba is, s úgy tűnik, gond és nézeteltérés volt bőven: „Csapaton belül villongások vannak: mindenki azt gondolja, ő megcsinálta, amit kellett, mások nem. Teljesen el vannak rugaszkodva a valóságtól. A játékosok nem beszélnek egymással arról, mi a problémájuk, azt mondják, hogy azért nem szólnak a másikhoz, mert az sem szólt még hozzá. Felháborító, hogy a magyar csapat kijön meccset nézni és a játékosok a barátjukkal ölelkeznek” – dühöngött Németh András. (mti, ns)

Egy pozitív doppingeset

Párizs. Vasárnapig mindössze egy doppingeset akadt a franciaországi női kézilabda-világbajnokságon. Az illetékesek egyelőre nem árulták el a lebukott és felfüggesztett sportoló nevét vagy nemzetiségét, a német hírügynökség azonban úgy tudja: egy paraguayi játékosról van szó. A dél-amerikai együttes a 23., azaz az utolsó előtti helyen zárta a tornát. A vb-n a zárónapig összesen 64 ellenőrzést végeztek el, a többi mind negatív eredményt hozott. (mti)

VB-KRÓNIKA

A 9. helyért: Horvátország–Spanyolország 30:25 (18:9).

Az 5–8. helyért: Franciaország–Magyarország 32:27 (16:15), Koreai Köztársaság–Angola 41:33 (23:12).

A 7. helyért: Angola–Magyarország 37:36 (17:30)

Az 5. helyért: Franciaország–Dél-Korea 26:25 (12:13).

Elődöntő: Norvégia–Németország 33:30 (19:16), Oroszország–Románia 30:20 (17:8).

A 3. helyért: Németország–Románia 36:35 (11:18, 32:32).

Döntő: Oroszország–Norvégia 29:24 (16:12).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?