Ole negyedik aranyérme

Salt Lake City.A Naganóban második Norvégia nyerte a férfi biatlonisták 4x7,5 kilométeres váltóját. A győztes csapat tagjaként Ole Einar Björndalen negyedik aranyérmét szerezte.

Salt Lake City.A Naganóban második Norvégia nyerte a férfi biatlonisták 4x7,5 kilométeres váltóját. A győztes csapat tagjaként Ole Einar Björndalen negyedik aranyérmét szerezte. A 28 éves norvég az első biatlonista, aki egy olimpián négy első helyet mondhat magáénak, azaz minden számban (10 és 20 km, üldözőverseny és váltó) győzött. Ötkarikás játékokon összesen 5 arany- és egy ezüstérmet gyűjtött. Björndalen a rekorderek közé tartozik, egy olimpián négy aranyérmet 1964-ben a szovjet Ligyija Szkob-likova gyorskorcsolyázónő nyert,

A norvég váltó lassan lendült versenybe az első lövések után a 15. helyen volt, de Hanevolt kitűnő sífutással felhozta a csapatot a második helyre. A szám esélyesei, a németek csődöt mondtak a lőállásban, így a táv felénél a negyedik helyen álltak. A váltó utolsó tagja Björndalen volt, nagy előnnyel vágott neki a távnak, s senkinek sem adott esélyt. A célegyenesben csaknem együtt haladt a váltó német és francia tagja, az utolsó métereken azonban az előbbi bizonyult gyorsabbnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?