Egy hét múlva kezdődik a Várlak Fesztivál

KÉP

Augusztus 28. és szeptember 1. között négy helyszínen, több mint száz programmal várja az érdeklődőket a Várlak Fesztivál Füleken. Hazai zenekarok és a magyarországi könnyűzene ismert nevei is koncertet adnak.

Nulladik napja is lesz az idei fesztiválnak: szerdán a Semmelweis című film vetítésére várják a látogatókat a Várudvarba, akik a főszerepet alakító Vecsei H. Miklós színművésszel is találkozhatnak. A csütörtöki nap már a hagyományossá vált Családi piknikkel kezdődik. Az idei évad újdonsága, hogy már ezen a napon is lesznek könnyűzenei koncertek. A Bebek-Pajtában elsőként a hazai GHP lép fel, majd az X-faktorból ismertté vált Mehringer Marci és csapata, a Mehringer ad koncertet, amely tavaly jelentette meg első nagylemezét. Az estét Magyarország egyik legnépszerűbb reggae és ragga előadója, Copy Con zárja.

Pénteken és szombaton könnyűzenei és népzenei programok várják a látogatókat, de érdemes odafigyelni a többi fellépőre is: lesz stand up comedy Felméri Péterrel és Mogács Dániellel, illetve Vályi István autós újságíróval is találkozhatnak majd a látogatók. A vár alatti parkolóban vásárt tartanak, és érdemes ellátogatni a Bebek Panzió melletti pajtába is, ahol közönségtalálkozók és a könnyűzenei program egy része zajlik majd – pénteken az ipolybalogi származású formáció, a Kiss Zenészek, majd Takács Nikolasz és a Swing ala Django és a magyar alternetív zenei színtér egyik legnépszerűbb formációja, az Analog Balaton is itt adnak koncertet.

A többi koncert helyszínéül a várudvar és a múzeumudvar szolgál. Pénteken a Valmar, majd a Bagossy Brothers Company lép fel, az estét pedig a Parno Graszt koncertje zárja. Szombaton Majka és Dzsúdló lépnek fel a várudvarban, a folkszínpadon pedig a Sajó Banda, a Magyar Banda, Ferenczi György és a Rackajam zenél, a nap végén pedig a Besh o Drom zenéjére rophatják a látogatók.

Vasárnap az Experidance Produkció Omega Musicalét, a Gyöngyhajú lány balladáját nézhetik meg az érdeklődők. A fesztivál hetén egy összművészeti és népművészeti tábor is zajlik majd.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?