Az Opera igazgatója is távozik posztjáról

ml

Lemondott Martin Leginus, a Szlovák Nemzeti Színház (SND) Opera részlegének igazgatója. Döntését az elfogadhatatlan és fenntarthatatlan helyzettel indokolta, amelybe a tárca vezette a színházat.

Leginus figyelmeztetett: a nemzeti színháznak három hete, azaz Matej Drlička vezérigazgató visszahívása óta nincs aláírási joggal rendelkező képviselője. Hangsúlyozta: az opera vezetősége jelenleg nem tud reagálni a váratlan helyzetekre, amelyek működés közben érhetik. „Az SND Opera részlegének működése abban a formában, amelyben működnie kellene, megakadt. Nem értek egyet a helyzet további fenntartásával, és nem vagyok hajlandó felelősséget vállalni azokért a következményekért, amelyeket az okozott, hogy a tárcavezetés nem foglalkozott ezzel a helyzettel” – tette hozzá Leginus.

Leginus elmondta, hogy a nemzeti színház Opera részlege sikeres időszakon van túl, és éves összehasonlításban minden mérhető mutató szerint növekedést ért el. Az elmúlt évben az opera látogatottsága több mint 80 százalékos volt, amire az elmúlt 15 évben nem volt példa.

Leginus 2023 augusztusa óta vezette az SND Opera részlegét. Hozzá hasonló okokból, vagyis a színház aláírási joggal rendelkező képviselőjének hiányára hivatkozva, múlt hét pénteken Matej Bošňák, az SND gazdasági igazgatója mondott le funkciójáról.

Martina Šimkovičová kulturális miniszter augusztus 6-án  menesztette a színház főigazgatóját, Matej Drličkát. Bošňák alig két héttel mondott le posztjáról. A színház  nem sokkal a színházi évad kezdete előtt így a vezetőség már három vezető tagja nélkül maradt. (TASR, hk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?