Novota hagyja magát meglepni

<p>Első válogatott meccsén egy félidőt védett, és nem kapott gólt, most pedig újra helyet kapott Ján Kozák szövetségi kapitány keretében. Novota Jánossal, a bécsi Rapid és a szlovák futballválogatott kapusával beszélgettünk a holnapi, Málta elleni barátságos mérkőzés előtt.</p>

BŐD TITANILLA

Másodszor kapott meghívót a válogatott keretbe, s mivel Ján Mucha sérült, megnőtt az esélye, hogy a máltaiak elleni barátságos mérkőzésen lehetőséget kap. Elárulta már Kozák, ki fog védeni a csütörtöki találkozón?

Még nem beszéltünk erről. Zajlanak az edzések, szerdán reggel megyünk Zsolnára, a mérkőzés színhelyére. Akkor valószínűleg kiderül, kik szerepelnek majd a kezdőcsapatban, én egyelőre nem foglalkozom ezzel.

De amikor megtudta, hogy Mucha sérülés miatt nem védhet, biztosan megfordult az ön fejében is, hogy így nagyobb a valószínűsége, hogy ön is szóhoz jut…

Persze, de nem akarok magamra nyomást helyezni azzal, hogy ezen gondolkodom. Hagyom magam meglepni.

A nemzeti csapatban május végén, a Montenegró ellen 2:0-ra megnyert találkozón mutatkozott be. Most már ismerősként fogadták a játékostársak?

Más volt most megérkezni, mint először, de most is ugyanolyan öröm számomra, hogy itt lehetek. Éppen ezért igyekszem mindent beleadni az edzéseken.

Klubcsapata, a bécsi Rapid kiesett az Európa Ligából, miután a playoffban a HJK Helsinki búcsúztatta. Nagyon elkeseredettek emiatt?

Kellemetlen volt, hogy kiestünk, mert szerettünk volna bejutni a csoportkörbe. Másrészt viszont nem sikerülhet mindig, a legutóbbi két évben ott voltunk, most nem jött össze. Örülünk, hogy utána megnyertük a bajnokinkat a Grödig ellen, így jobb kedvvel várhattuk a válogatott szünetet. Most már csak a bajnokságra és a hazai kupára koncentrálunk. Egy könyv bezárult, de igyekszünk előre nézni.

Az osztrák bajnokság első két helyén a Salzburg és a Wolfsberger áll 18-18 ponttal, a Rapid csak a harmadik, és csak feleannyi pontot gyűjtött, mint a két élcsapat.

A Salzburg tényleg nagyon elment, őket már nehéz lesz befogni, de azt nem gondolom, hogy a Wolfsberger sokáig ott tud maradni a második helyen. Bízom benne, hogy néhány fordulón belül befogjuk őket, és átvesszük tőlük a második helyet.

A szlovák válogatott csütörtökön Máltával játszik felkészülési mérkőzést. Mit mutathat meg egy ilyen mérkőzés?

Sokszor a papíron gyenge ellenfelek ellen a legnehezebb futballozni, mert csak védekeznek, és kontrákra játszanak. Ez a találkozó jó lesz arra, hogy kipróbáljuk ezt a játékstílust, amikor nekünk kell irányítani és helyzeteket kidolgozni. Minél előbb gólt kell rúgni, és akkor feldobva utazhatunk Kijevbe, az első Eb-selejtező színhelyére.

Ukrajna egyes részein gyakorlatilag háborús helyzet uralkodik. Nincsenek aggályai amiatt, hogy Kijev nem biztonságos?

Nem hiszem, hogy bármi gond lenne, bár a szituáció tényleg nem a legmegfelelőbb Ukrajnában. Mégis úgy gondolom, nincs okunk a félelemre. Tavaly télen játszottunk Kijevben a Rapiddal, akkor már a városban zajlottak a tüntetések, de mi ebből semmit sem érzékeltünk. Ha az ukrán főváros nem lenne biztonságos, akkor az UEFA nem engedte volna meg, hogy ott játsszuk a találkozót.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?