Novota 612 perce nem kapott gólt

<p>Novota János a hét végén megdöntötte Herbert Feurer 31 éves csúcsát. A bécsi Rapid taksonyi származású kapusa 612 perce nem kapott gólt bajnoki mérkőzésen, míg a korábbi rekordernek 527 percig tartott a sorozata. A 30 esztendős hálóőrrel a rekordról és korábbi csapatáról, a DAC-ról is beszélgettünk.</p>

SZABÓ ZOLTÁN

Milyen érzés, hogy utoljára március elején kapott gólt?

Minden kapusnak az a vágya, hogy minél hosszabb ideig ne rezdüljön meg a hálója. Nagyon örülök, hogy ilyen hosszú ideje nem kaptam gólt. Sokat segített a rekord elérésében, hogy összeállt védelmünk, és a hátvédjeim több esetben megkönnyítették a dolgomat.

Március 9-én az innsbrucki Hinterseer 18. percben elért találata után zsinórban hat bajnokin lehúzta a rolót. Voltak azért rázós meccsei?

Akadt egy-két zűrös mérkőzés, ahol nem unatkoztam, például az Austria otthonában rendezett bécsi rangadón, amit 1:0-ra megnyertünk. De hát a kapus azért van, hogy védjen.

Húsvétvasárnap a Grödig otthonában lépnek pályára. Mit vár a meccstől?

Jó passzban vagyunk, hiszen az utolsó hat bajnokinkból ötöt megnyertünk, éppen csak az Admira elleni, csúcsot jelentő meccsen remiztünk (0:0). Bízom benne, hogy nem szakad meg a sorozatom, és hétfőn győztes meccs után mehetek locsolkodni.

Négy fordulóval a befejezés előtt hárompontos előnnyel a második helyen állnak. Elégedett a klubvezetés?

Nagyon, ugyanis alaposan megfiatalított csapattal vágtunk neki a pontvadászatnak, a cél a dobogós helyezés elérése volt. Ezt, úgy tűnik, simán teljesítjük. Arra viszont senki sem számított, hogy az Európa Ligában a csoportkör végéig versenyben leszünk a továbbjutásért. Nem sokon múlott, hogy nem kerültünk a legjobb 32 közé.

Annak idején a DAC-nál is ön volt a csúcstartó. Emlékszik rá, hány percig nem kapott gólt?

Azt hiszem, hatszáz perc körül ért véget a gól nélküli szériám. Egyébként nagyon szép emlékeim vannak a 2008-as őszi szezonról. Sajnos, utána kezdődtek a problémák…

Figyelemmel kíséri a DAC szereplését?

Természetesen. Nagyon örülök, hogy a tulajdonosváltás óta ismét fantasztikus a hangulat a dunaszerdahelyi stadionban, és a csapat is feltámadt. Rendkívül drukkolok Radványi Mikinek és védenceinek, hogy kiharcolják a bennmaradást. Legalább egy DAC-bajnokit szeretnék a helyszínen megnézni, előzetesen úgy tervezem, hogy a nagyszombatiak elleni, május 20-i hazai mérkőzésen leszek ott a lelátón.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?