Nincs itt semmi izgalom

Kiütéssel nyert odahaza a Liverpool (meglepetés!) és a Barcelona (papírforma…) is.Nagyon úgy tűnik, hogy már az első mérkőzésen eldőlt mind a négy párharc a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Kiütéssel nyert odahaza a Liverpool (meglepetés!) és a Barcelona (papírforma…) is.

Nagyon úgy tűnik, hogy már az első mérkőzésen eldőlt mind a négy párharc a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. Kedden a Real Madrid és a Bayern München örülhetett az idegenbeli győzelme nyomán, szerdán pedig a hazai pályán játszó csapatok lépték le ellenfelüket. A nagyobbik meglepetést a Liverpool okozta, amely fél óra után 3:0-ra vezetett a Manchester City ellen – legalább ekkora meglepetés, hogy ez is maradt a végeredmény. A Vörösök kontrafocija ismét bámulatos volt, a City pedig nem tudott váltani.

„Szinte tökéletes volt” – mármint az első félidő, vélekedett Jürgen Klopp, a Pool menedzsere, aki azért még nem venne mérget a biztos továbbjutásra. Liverpool-szurkolónak lenni valóban nem életbiztosítás mostanában: a csapat képes a legnagyobbak ellen is űrfocival győzni, majd egy héttel később váratlanul kikapni egy kiesőjelölttől. Ez a bravúr akár egy meccsen belül is összejöhet a Liverpoolnak, amely néhány héttel ezelőtt majdnem eladta a 4:1-es előnyét a City elleni bajnokin (a vége 4:3 lett). S hogy a kontraszt még nagyobb legyen: tavaly szeptemberben a Manchester City 5:0-ra verte a Liverpoolt az Etihadban.

A Liverpool dolgát nehezíti, hogy szerdán lágyékfájdalmak miatt Mohamed Szalah (Pool-szezon: 37 gól) idő előtt elhagyta a gyepet, és a játéka kérdéses a jövő keddi visszavágón (ráadásul addig mindkét gárdára vár egy városi derbi, szombaton a Pool az Evertonnal, a City a Manchester Uniteddel találkozik a Premier League-ben). A statisztikák azonban a Liverpool mellett szólnak: a FiveThirtyEight elnevezésű, futballstatisztikákkal foglalkozó projekt szerint a Liverpool továbbjutási esélye 93 százalékos.

Ennél is jobb helyzetben van a Barcelona, amelynek az oldal 98 százalékos továbbjutási arányt mutat a Roma ellen. (Nem mintha ez másképp lett volna a sorsolás pillanatában…) A mérkőzés végeredménye papírformának mondható, a Barca 4:1-re győzött, ami a Roma szempontjából akár előrelépésként is értékelhető, tekintve, hogy az olaszok 2015 novemberében 6:1-re kaptak ki a Camp Nouban. Eusebio di Francesco játékosai egyébként sokat tettek azért, hogy a Barca ismét közel járjon a kivégzésükhöz: De Rossi és Manolasz öngólja mellett a másik két katalán gólnál is ajándékba adták a labdákat a Barcának. A látottakat tökéletesen foglalta össze a Roma edzője: „Miattunk nem játszott jól az ellenfél, nem hagytuk, hogy birtokolja a labdát, csak éppen szokatlan gólokat kaptunk…” Mintha a Roma focistái fizikailag és mentálisan elfáradtak volna abban, hogy sokszor a Barcelona tizenhatosánál kezdték meg a katalánok letámadását. Egyébként nagyon élvezetes meccs volt, ha a csapatok berúgják a helyzeteiket (vagy a két kapus, Ter Stegen és

Alisson nem véd ilyen szenzációsan), akár 8:4 is lehetett volna a végeredmény, s akkor még évekig erről a kilencven percről beszélünk.

Némi előnye azért van annak, hogy a párharcok mindegyike eldőlni látszik a BL-ben: jövő héten biztos nem látunk bunkerfocit egyik csapattól sem. Sőt, akár gálaműsor is várható. Csak izgalom nem, a futballt pedig mégiscsak ezért szeretjük.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?