NHL: világcsúcs a Winter Classicon

<p>Ann Arbor. 105 491-en látták a helyszínen a tengerentúli profi jégkorongbajnokság (NHL) hagyományos Winter Classicját, ami új sportági világcsúcs.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A Toronto–Detroit szabadtéri találkozót hivatalosan 105 491 szurkoló tekintette meg a helyszínen, az Ann Arbor-i Michigan Stadionban, ami rekordnak számít. A korábbi, 2010. december 11-ei csúcs ugyanott, a Michigan Wolverines és a Michigan State Spartans egyetemi meccsén született, 104 173 nézővel. Az NHL-es nyitott pályás rekordot mostanáig a 2008-as újévi Buffalo–Pittsburgh derbi tartotta a maga 71 217 szurkolójával.

A mostani meccsen a Toronto Maple Leafs szétlövésben győzte le a Detroit Red Wings csapatát. A találkozó mínusz 10 Celsius-fokban kezdődött, a mérkőzés alatt végig havazott és fújt a szél. A gól nélküli első harmad után Daniel Alfredsson góljával a Detroit szerezte meg a vezetést, de a Toronto James van Riemsdyk és Tyler Bozak révén fordított. A hosszabbítást Justin Abdelkader góljával harcolta ki a Detroit, amely így nem maradt pont nélkül.

A ráadásban nem esett gól, így következett a szétlövés, amelynek harmadik szériájában a szlovák Tomáš Tatar a detroitiak felé billenthette volna a mérleg nyelvét. A 23 éves támadó azonban nem tudta bevenni Jonathan Bernier kapuját, a torontói Tyler Bozak viszont betalált, amivel eldöntötte a mérkőzést, a kanadai csapat 3:2-re győzött.

„Nem játszottam jól. Hős lehettem volna, de csalódást okoztam a szurkolóknak. Szebb befejezést érdemeltek volna – nyilatkozta a mérkőzést követően Tatar, aki szerint az időjárási körülmények miatt inkább a lövést kellett volna választania cselezés helyett. – A korong állandóan ugrált a botomon, egy pillanatra el is vesztettem az uralmat fölötte. Tényleg mérges voltam magamra. Valami egyszerűbbel kellett volna próbálkoznom, ami viszont nem az én stílusom. Én szívesen játszadozom a koronggal.”

A Toronto az Atlanti divízió negyedik helyén áll, a Detroit az ötödik. (MTI, TASR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?