NHL

New York. Mihelyt egyértelművé vált, hogy a Rangers nem jut be a playoffba, összezuhant a manhattani csapat: szerdán a Madison Square Gardenben a szezon utolsó hazai találkozóján 7:2-re kikapott a Torontótól.

New York. Mihelyt egyértelművé vált, hogy a Rangers nem jut be a playoffba, összezuhant a manhattani csapat: szerdán a Madison Square Gardenben a szezon utolsó hazai találkozóján 7:2-re kikapott a Torontótól. Az alapszakasz hajrájára a Rangers kétszemélyes alakulattá redukálódott: Pavel Burén és Eric Lindroson kívül senki sem csinál semmit. Bure most is ütött egy gólt és adott egy gólpasszt, azon a tizenegy meccsen, amit a csapatban töltött, 12 gólt és 6 asszisztot jegyzett, Lindros most egyszer talált a hálóba. Burénak egyébként a 34., Lindrosnak a 37., a másik oldal csapatkapitányának, a svéd Mats Sundinnak pedig a 40. gólja volt a mostani. A juharlevelesek biztosan őrzik Keleten a negyedik helyet, ami a playoff első körében a hazai pálya előnyét jelenti. Theoren Fleury, a Rangers júniusban 34. évét betöltő törpe csatára kijelentette, hogy ha jelenlegi csapata nem érvényesíti a következő szezonra szóló opcióját, azaz nem szerződteteti le további egy évre hétmillió dollárért, akkor átmegy Európába, de az NHL-ben más gárdában nem hajlandó játszani. Fleury a lockout miatt csonkára sikerült 1994–1995-ös szezonban már játszott tíz meccset a finn Tappara csapatában, s akkor 8 gólt és 9 gólpasszt jegyzett. Az Edmonton Oilers 3:0-ra legyőzte a Phoenixet, s két fordulóval az alapszakasz befejezése előtt 90 pontjával befogta az ugyanennyit számláló nyolcadik helyezett Vancouver Canucks csapatát. Tommy Salo 23 lövést védett, ebben a szezonban hatodszor, NHL-karierje alatt harmincadszor maradt érintetlen a hálója. Nyugaton a helyzet még igencsak képlékeny, csak a Detroit, a San Jose, a Colorado és a Chicago van biztonságban, papíron még hat csapat pályázik a playoffot jelentő 5-8. helyekre: a Los Angeles Kings (93 pont), a St. Louis (92), a Phoenix (91), a Vancouver (90), az Edmonton (90) és a Dallas (87). A Carolina az „agg” Ron Francis vezérletével győzött, és ezzel megszerezte a Dél-keleti csoport bajnoki címét, egyszersmind a hármas kiemelési sorszámot a Keleti csoportban. A Hurrikán győzelme egyidejűleg a Washington Capitals kiesését jelenti a playoffból, Keleten már minden lényeges kérdés eldőlt. A Devils-győzelem kovácsa is egy kapus volt, Martin Brodeur, az olimpiai bajnok kanadai válogatott egyes számú hálóőre, aki 22 lövést hárított.

EREDMÉNYEK: Carolina–Tampa Bay 4:2 (2:1, 0:0, 2:1), gólütők: Brindd’Amour, Francis, Od’Neill, Battaglia, ill. Richards, Willis; 18 200 néző. Pittsburgh–Buffalo 4:4 – hosszabbítás után (1:2, 1:2, 2:2 – 0:0), g.: Beech, Kovaljov, Robitaille, Toms, ill. Šatan 2, Šmehlík, Gratton; 12 700 néző. NY Rangers–Toronto 2:7 (1:1, 1:2, 0:4), g.: Bure, Lindros, ill. Tucker 2, Cross 2, Corson, Sundin, Renberg; 18 200 néző. New Jersey–Philadelphia 1:0 (0:0, 0:0, 1:0), g.: Madden; 18 ezer néző. Atlanta–Florida 4:4 – (1:1, 1:1, 2:2 – 0:0), g.: Heatley 2, Kallio, Cowan, ill. Tetarenko, Jokinen, Huselius, Dagenais; 13 700 néző. Detroit– Chicago 3:3 – hosszabbítás után (1:1, 0:2, 2:0 – 0:0), g.: Fjodorov, Larionov, Mc Carty, ill. Daze, Housley, Thomas; 20 ezer néző. Columbus–San Jose 3:5 (0:1, 2:4, 1:0), g.: Whitney, Výborný, S. Pronger, ill. Nolan 2, Selänne, Marleau, Harvey; 18 100 néző. Dallas–Minnesota 4:4 – hosszabbítás után (1:1, 3:1, 0:2 – 0:0), g.: Lehtinen, Turgeon, Malhorta, Sydor, ill. Gáborík, Laaksonen, Dowd, Brunette; 18 500 néző. Edmonton–Phoenix 3:0 (0:0, 1:0, 2:0), g.: Reasoner, Cleary, Comrie; 16 800 néző. (S-O)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?