Nem volt elég a háromgólos győzelem

<p>Akár öt– hatgólos győzelem is lehetett volna belőle, de végül „csak” 3:0 lett. A rimaszombatiak hiába nyertek a tőketerebesiek ellen, nem jutottak be a legjobb hat közé.</p>

ÚJ SZÓ-TUDÓSÍTÁS

Egy hete már mindenki azt hitte, a II. liga keleti csoportjában eldőlt a továbbjutás kérdése, hiszen a hatodik helyezett poprádiak három ponttal előzték meg a rimaszombatiakat, akikkel szemben jobb az egymás elleni mérlegük.

Hét közben azonban kiderült – és ez az információ magukat a klubokat is meglepte –, hogy pontegyenlőség esetén a gólkülönbség dönt, így még a gömörieknek is maradt matematikai esélyük a továbbjutásra.

Mivel a rimaszombatiak gólkülönbsége a hétvégi forduló előtt mínusz tíz volt, a Popradé pedig mínusz öt, a legnyilvánvalóbb matematika azt irányozta elő: öt góllal kell nyerni, aztán várni, hátha kikap a Poprad. (Természetesen a poprádiak nagyobb arányú veresége esetén a rimaszombatiaknak kisebb győzelem is elég lett volna.) A poprádi együttes némi jogtalan előnyhöz jutott azáltal, hogy a mérkőzéseket nem egy időben játszották (a futballszövetség indoklása szerint nem a szezonvégi helyezésről, feljutásról vagy kiesésről döntött a 22. forduló, ezért semmi nem indokolta, hogy a meccsek ugyanakkor kezdődjenek), s végül érdekes módon Kassán pont olyan eredmény született, amivel mindkét fél jól járt: a kassaiak 1:0-ra nyertek, s értékes pontokat szereztek a kiesés elleni harcban, a Popradnak pedig nem hiányoznak ezek a pontok, hiszen a felsőházba úgysem vitték volna magukkal ezt az eredményt.

A rimaszombatiak jól kezdtek a sereghajtó ellen, Slovák fejese már az 5. percben a felső kapufáról jött ki, két perccel később pedig egy kezezést követő tizenegyesből Vargic szerezte meg a hazaiak első gólját – 1:0. A tőketerebesieknek kétszeresen is pechjük volt, mert a vétkes Jozef Šimko (akit véletlenül pont ugyanúgy hívnak, mint Rimaszombat polgármesterét) megsérült az esetnél, és le kellett cserélni. A vendégek a 25. percben újabb cserére kényszerültek, miután Tomko is megsérült.

A 31. percben Čery – akinek már korábban is voltak ígéretes próbálkozásai – adott be laposan, Lupták pedig szintén laposan védhetetlenül lőtt a hálóba – 2:0.

A második játékrész elején szépíthettek volna a vendégek, Bandoľa kapott jó labdát a védelem mögé, de hiába állt egyedül Glintics kapussal szemben, a kapu mellé gurított. S jött az újabb hazai gól: az 55. percben Kolorédy átemelte a kapust, a két felszabadítani igyekvő tőketerebesi játékos közül pedig Vaňo a saját kapujába talált – 3:0.

Minden adott volt, hogy meglegyen az áhított ötgólos siker. Čeryt Szivcsevics váltotta – a magas hátvéd ezúttal a csatársorban kapott helyet, és többször helyzetbe is került. A vendégek rúgtak ugyan egy kapufát, az utolsó húsz percben azonban már csak a hazaiaknak voltak lehetőségeik, de Lupták ziccerei kimaradtak, Szivcsevics pedig két lépésről sem találta el a kaput. Az utolsó két percben még a balhátvéd Milojevics összeszedett két sárga lapot, s így egy felesleges pirosat.

„Nagyon csalódott vagyok. Mindenki tudta, mi a tét, néhány játékoson azonban ezt mégsem láttam” – mondta szűkszavúan Geri Gergely, a rimaszombatiak vezetőedzője.

A tőketerebesieket irányító Martin Uporský is azon sajnálkozott, hogy az ellenfél nem jutott be a legjobb hatba: „Ott lenne a helyük, jó csapatuk van.”

Így azonban a két együttes hétvégén ismét találkozik – az alsóházi küzdelmek első fordulójában ugyanis a rimaszombatiak éppen a tőketerebesieket fogadják. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?