A tekvondós Józsa Levente kikapott a nyolcaddöntőben

jozsa levente

Első meccsén a nyolcaddöntőben kikapott a tekvondós Józsa Levente a 68 kilósok között a párizsi olimpia csütörtöki napján.

A 21 éves magyar versenyző tavaly Manchesterben Európa-bajnoki bronzérmes volt, megnyerte a Grand Prix-döntőt, idén pedig a szófiai olimpiai kvalifikációs tornán sem talált legyőzőre.

Józsa első ellenfele a kínai Liang Jü-suaj volt, aki karrierje legnagyobb sikereit egy súlycsoporttal lejjebb, az olimpiai programban nem szereplő 63 kilogrammosok között érte el, 2022-ben világbajnok és Grand Prix-győztes is volt.

Az olimpia talán legimpozánsabb helyszínén, a vívók korábbi otthonában, a Nagy Palotában kialakított küzdőtéren egy testre rúgással a magyar kapta az első pontokat (2-0), riválisa ugyanezzel a technikával egyenlített (2-2). A magyar kispadról érkezett egy videózási kérelem, Józsa lába pedig épphogy, de elérte a kínai fejét (5-2). A rivális egy forgó rúgással próbálkozott, de a magyar egy szép testre ütéssel kontrázott (6-2), így végül mindkét fél intése után Józsa 7-4-re nyerte az első menetet.

A második felvonásban a kínai egy testre rúgással indított (0-2), de intése miatt Józsa szépített (1-2), majd újabb challenge érkezett a magyar oldalról, ezúttal viszont sikertelen volt a kísérlet. Ennek ellenére Józsa egy testre rúgással fordított (3-2), egy intést követően pedig döntetlen lett az állás. Tíz másodperccel a befejezés előtt a magyart kétszer is megintették, majd egyetlen tizeddel a befejezés előtt Józsa két intést is kiharcolt a kínaira, amivel ugyan döntetlenre hozta a menetet (5-5), de a több pontot nem érő akciót a riválisa érte el, így a harmadik felvonás döntött.

A továbbjutást eldöntő két perc első fele pont nélkül pörgött le, majd a kínai két testre rúgással és egy ütéssel előnybe került (0-5). Később az ázsiai szakvezetés fejrúgást látott, ezért videózást kért, ami igazolta a megérzésüket (0-8). Egy újabb fejrúgás (0-11) és egy testre rúgás aztán véget vetett a küzdelemnek (0-13).

A magyar tekvondós akkor kerülhet a vigaszágra, ha legyőzője eljut a fináléig, erre azonban a papírforma alapján minimális az esély, riválisa ugyanis a 15.06 órára kiírt negyeddöntőben a címvédő üzbég Ulugbek Rasitovval találkozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?