Nem tudják, hová vigyék a karácsonyi vásár fabódéit

A magisztrátus nem akar fizetni a raktározásért, azért a pénzért inkább új standokat vásárolna.NyitraAz ünnep után csaknem egy hónappal még mindig a főtéren állnak a karácsonyi vásár fabódéi. A magisztrátus nem tudja, hová tegye őket, úgy, hogy a raktározásért ne kelljen fizetni.

A magisztrátus nem akar fizetni a raktározásért, azért a pénzért inkább új standokat vásárolna.

Nyitra

Az ünnep után csaknem egy hónappal még mindig a főtéren állnak a karácsonyi vásár fabódéi. A magisztrátus nem tudja, hová tegye őket, úgy, hogy a raktározásért ne kelljen fizetni. A karácsonyi vásárváros standjait tavaly először kínálták árverésen, és máris a tavalyi bevétel dupláját szerezte meg a város. Az egyik faházikóért például 10 ezer eurót kínált egy puncsárus, a magisztrátus összesen 54 231 eurós bevételre tett szert. Az árverésen kiválasztott árusoktól 9729 eurót szedett be, a sétálóutcán elhelyezett asztalokért pedig további 332 eurót. Az új faházikókat a város Eper-jesről rendelte. Tíz darabot megvásárolt 98 ezer euróért, húszat pedig darabonként jelképes egy euróért kibérelt, és az érdeklődéstől függően a következő években vásárol még belőlük. Mivel az elmúlt években többen is tiltakoztak amiatt, hogy csak bizonyos vállalkozók árulhatnak a karácsonyi vásárban, a magisztrátus tavaly először elektronikus aukción kínálta a standokat. Az árverésen 27-en vettek részt, és mindegyik faház elkelt. Most, az ünnepek elmúltával azonban új kiadások merültek fel, mert a város tulajdonában levő tíz házikót el is kell valahol helyezni a következő karácsonyig. Nyolc szétszedhető, kettőről csak a tetőt lehet levenni. Mivel meglehetősen nagyok – 4,5x3,5 méteresek –, a magisztrátus nem talált megfelelő raktárhelyet. „Mindenképp a saját ingatlanjainkon szeretnénk elhelyezni a fabódékat, ellenkező esetben a raktározásért is fizetnünk kellene. A nagyszombati önkormányzat például havi 900 eurót fizet a karácsonyi vásárváros standjainak elhelyezéséért, de ezt a pénzt mi inkább újabb faházikók vásárlására költjük” – tájékoztatott a városi hivatal kommunális osztálya. A betontömböket, amelyek a terrortámadásokat voltak hivatottak megakadályozni, és amelyekért 1677 eurót fizetett a város, a napokban elszállították a színház előtti térről. A faházikókat az ígéretek szerint január végéig elviszik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?