„Nem terveztük meg!”

Indianapolis. A Forma–1-es Amerikai Nagydíjat végig uraló Ferrari kettős győzelmet aratott Indianapolisban, az eset érdekessége, hogy a futamon végig vezető Michael Schumachert az utolsó métereken hagyta le Rubens Barrichello, miközben „szinkronfinisre” játszott a Ferrari.

Indianapolis. A Forma–1-es Amerikai Nagydíjat végig uraló Ferrari kettős győzelmet aratott Indianapolisban, az eset érdekessége, hogy a futamon végig vezető Michael Schumachert az utolsó métereken hagyta le Rubens Barrichello, miközben „szinkronfinisre” játszott a Ferrari. Az utolsó pillanatokban Schumacher elengedte Barrichellót – a brazil milliméterekkel, 0,010 mp-cel ért be hamarabb kollégájánál. Barrichello a verseny után elmondta: „Ezt nem terveztük meg. Verseny közben sokat szórakoztunk, hogy próbáljunk olyan gyorsak lenni, mint a másik. Mit mondhatnék? Nagyon köszönöm Michaelnek és az egész csapatnak az éves támogatást. Azt hiszem, most már mindent megnyertünk, a konstruktőri vébét, az egyénit és miénk lett az egyéni második hely. Fontos volt megnyernem a versenyt. Elértem az utolsó kanyart, s nem tudtam, mit tegyek. Nagyon kedves volt Michaeltől, hogy egyszerre érjünk célba. A különbség nulla, egyszerre értünk be. Már 2003-ra gondolok. Fantasztikus csapatot építettünk, bár nem tudom, mit hoz a jövő” – mondta befejezésképp Rubinho. Schumacher nem árulta el, miért is engedte el csapattársát. „Annyi rekordot döntöttünk meg idén, gondoltam maradt még egy: a legszorosabb befutó – viccelte el a dolgot a világbajnok. – Komolyra fordítva a szót, kiváló csapatunk van, s gondoltam, itt a nagy lehetőség egyszerre beérni, de picit hibáztunk.”

Az Amerikai Nagydíj végeredménye: 1. Rubens Barrichello (Ferrari) 1:31:07,934 óra; 2. Michael Schumacher (Ferrari) +0,011 mp; 3. David Coulthard (McLaren-Mercedes) +7,799; 4. Juan Pablo Montoya (BMW-Williams) +9,911; 5. Jarno Trulli, (Renault) +56,847; 6. Jacques Villeneuve (BAR-Honda) +58,211.

A vb-pontverseny állása: 1. M. Schumacher 134, 2. Barrichello 71, 3. Montoya 47, 4. R. Schumacher 42, 5. Coulthard 41. A zárófutamot, a Japán Nagydíjat október 13-án Szuzukában rendezik. (O–O, sr)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?