Nem reális a bajnoki cím

Pozsony. Keddtől Ján Švehlík irányítja a pozsonyi Slovan szuperligás futballcsapatát. Az 52 esztendős szakember korábban Dušan Galis, Anton Dragúň, Jozef Prochotský és Stanislav Griga segítőjeként tevékenykedett a patinás klubnál. Tavalytól a szlovák ifjúsági válogatott trénereként dolgozott.

Ján Švehlík (jobbról) reméli, irányításával feltámad a szebb napokat látott SlovanEugen Vojtišek felvételeAktív pályafutása során a Slovan színeiben közel háromszáz élvonalbeli meccsen 79 gólt ért el, két alkalommal bajnoki címet nyert csapatával. Tizenhét alkalommal jutott szóhoz a csehszlovák válogatottban, tagja volt az 1976-os Eb-n aranyérmet nyert együttesnek. Csak emlékeztetőül: ő lőtte a németek elleni fináléban az első találatot.Váratlanul érte a felkérés?

Már decemberben megkerestek a Slovan vezetői, s közölték: Jozef Jarabinský, a kiszemelt edző szeretné, ha segítőjeként tevékenykednék. Nem haboztam, igent mondtam, hiszen a Slovan a szívügyem, a téglamezei stadionban töltöttem pályafutásom legsikeresebb éveit. Aztán az év elején gyökeresen megváltozott a helyzet, mert az Ostrava nem engedte el a trénert. Ezután döntött úgy a vezérkar, hogy a tavaszi szezonban én üljek a kispadon. Minden fontos dolgot megbeszélek Jarabinskýval, aki júlistól veszi át az irányítást. Még egy bökkenő akadt, fel kellett bontanom a szerződést az ifjúsági válogatottal; szerencsére, a szövetség nem gördített akadályt távozásom elé.

Milyen elképzelésekkel vette át a szebb napokat látott csapatot?

Sajnos, az őszi idényben várakozáson aluli teljesítményt nyújtott az együttes. Szerintem, a gyakori edzőcserék sem tettek jót. Bízom benne, hogy sikerül felráznom az önbizalmukat vesztett játékosokat. Mindenképpen két-három hellyel előbbre akarunk rukkolni a tabellán, tetszetős és eredményes játékkal szeretnénk visszacsalogatni a szurkolókat. Egy biztos, az alapozás alatt védenceim nem fognak unatkozni. Kifejezetten kudarcnak könyvelhető el, hogy a Slovan egyes hazai találkozóira mindössze ezren váltottak jegyet.Mit szól ahhoz, hogy a tetemes hátrány elenére a klubvezetés a bajnoki címről beszél?

Csupán a hetedik helyről várjuk a második felvonást, reálisan nézve nincs esélyünk az elsőségre. Ilyen előzmények után rendkívül elégedett lennék, ha az élmezőnyben zárnánk, hiszen ez is kisebb csodának számítana. Annál is inkább, mert a gólerős Róbert Vitteket hamarosan megoperálják, s a szezon nagy részében hiányozni fog. Véleményemet természetesen közöltem a vezetőkkel is.Várhatók-e jelentős változások a játékoskeretben?

Jozef Jarabinskýval közösen úgy határoztunk, hogy minden labdarúgó lehetőséget kap, csak rajtuk múlik, bizonyítanak-e. Ezért senkit sem engedünk el. Nem tagadom, szeretnénk erősíteni, vannak kiszemeltjeink, majd elválik, kiket sikerül szerződtetnünk. Először dolgozik vezetőedzőként az élvonalban, mit szeretne elérni?

Korábban – miután az elsőszámú trénert menesztették – már kaptam epizódszerepeket (vezetésével elnyerték a Szlovák Kupát – a szerk. ), most hosszabb időre szavaztak bizalmat. Remélem, megfelelek az elvárásoknak, s a vezetők nem bánják meg, hogy engem választottak.

Júliustól várhatóan ismét másodhegedűs lesz, Jozef Jarabinský munkáját segíti majd.

A dolgok jelenlegi állása szerint tényleg ez a helyzet, ám a fél esztendő hosszú idő, ezalatt még sok minden megváltozhat az egyesületnél...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?