Nem lett meg a századik szlovák siker

<p>Gól nélküli döntetlent játszott a szlovák labdarúgó-válogatott Lettországgal felkészülési mérkőzésen a nagyszombati City Arénában. A szlovákok így egyelőre nem tudták megszerezni a válogatott történetének 100. győzelmét.</p>

A kezdő sípszó előtt a szlovák szövetség nevében 15 000 eurós csekket adtak át Marián Čišovský pilseni csapattársainak az ALS-ben szenvedő futballista megsegítésére. 
Kezdettől fogva a szlovákok voltak aktívabbak, a védelem mögé felívelt vagy belőtt labdákkal Ďurišt keresték, de aktívan focizott Mak is, és Dudának is voltak jó megmozdulásai. A vendégek főleg rögzített helyzetek után voltak veszélyesek, de a hazai védelem jól zárt. A szünet előtt mindkét kapusnak csak egyszer-egyszer kellett védenie, a szlovákok legnagyobb helyzete Weiss nevéhez fűződik, de a mozgékony középpályás lövése kifelé kanyarodott.

A második félidőben sem változott a játék képe, Hubočan lövése a kapu fölé szállt. A 65. percben a vendégek nagyot hibáztak a védelemben, Maksimenko elcsúszott, de Mak lapos lövése nem lepte meg Vaninst. A 69. percben Weiss félmagas próbálkozásánál már nagyobb bravúrt kellett bemutatnia a lett kapusnak, de szép vetődéssel ezúttal is hárított. Egy rossz lett felszabadítás után Hamšík lőtt kapásból, de Vanins most is reagálni tudott. A közönség kezdett türelmetlenkedni, egyre többször hangzott fel füttyszó, bár a lett kapus időhúzó kirúgásainál volt a leghangosabb. Néhány perccel a lefújás előtt Marek Hamšík próbálkozása is elhalt a kapuson. A hosszabbításban Mak rosszul találta el a labdát, így maradt a 0:0.

Ha a szlovákok győztek volna, a csapat történetének századik győzelmét aratták volna, így erre még várniuk kell. Ján Kozák együttese kedden Írországban játszik felkészülési meccset.

Szlovákia-Lettország 0:0
Sárga lap: Hubočan.
Játékvezető: Lechner (osztrák), 12 405 néző.
SZLOVÁKIA: Mucha - Pekarík, Škrtel (82. Švento), Ďurica, Hubočan - Hrošovský - Mak, Duda, Hamšík (89. Sabo), Weiss - Ďuriš.
LETTORSZÁG: Vanins - Gabovs, Dubra, Gorkss, Maksimenko - Lazdins, Tarasovs (90. Jagodinskis), Zjuzins (66. Sabala) - Savalnieks (76. Laizans), Rudnevs (81. Karasausks), Ikaunieks (57. Visnakovks).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?