Nem hoztak szégyent az országra a szurkolók

Pozsony |

<p>Nem akadt gondjuk a dél-afrikai rendfenntartóknak a szlovák szurkolókkal, akik fegyelmezetten, rendesen viselkedtek - közölte a külügyminisztérium.</p>

Helyi források szerint mintegy 5000 szlovák állampolgár utazott ki hosszabb-rövidebb időre a labdarúgó-világbajnokságra. Anna Juríková, a minisztérium főosztályvezetője elmondta, a helyi nagykövetségnek csak néhány esetben kellett beavatkoznia. Egy szlovák szurkoló elveszett, később sértetlenül megtalálták, valószínűleg ittas volt. Egy másik drukkert kiraboltak. Három agresszív szurkolót, akik üvegeket dobáltak a pályára, őrizetbe vettek és kihallgattak. "Komolyabb intézkedésre nem került sor, és bízunk benne, hogy ez így is marad a vb végéig" - mondta Juriková.

A sportesemény idejére Szlovákia megerősítette helyi konzuli hivatalát, és hat szlovákiai rendőr is kisegít. A Dél-afrikai Köztársaság területére 30 napnál rövidebb tartózkodás esetére nem kell vízum. Aki ennél hosszabb időre készül az országba, a Bécsben székelő, Szlovákiába is akkreditált nagykövetséghez kell fordulnia.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?