Nem Goduljanon múlott

Budapest. A Ferencvárosnak az FC Baseltől elszenvedett hazai vereség (1:2) után már csak elméleti esélye maradt a továbbjutásra. A zöld-fehéreknek december 16-án a Hearts otthonában mindenképp nyerniük kell, s a svájci csapat pedig vendéglátóként nem szerezhet pontot a Feyenoord ellen.

Budapest. A Ferencvárosnak az FC Baseltől elszenvedett hazai vereség (1:2) után már csak elméleti esélye maradt a továbbjutásra. A zöld-fehéreknek december 16-án a Hearts otthonában mindenképp nyerniük kell, s a svájci csapat pedig vendéglátóként nem szerezhet pontot a Feyenoord ellen.

Eddigi leghalványabb teljesítményével rukkolt ki a Fradi, már az első húsz percben látszott, a vendégek komolyan gondolják, hogy három pontért jöttek Budapestre. Ezúttal a játékvezetőre sem neheztelhetnek a zöld-fehérek, az ukrán bíró két tizenegyest (az első jogosságát vitatják a svájciak) ítélt a javukra. (Többen meg is jegyezték a sajtópáholyban, ha ő fújta volna a Feyenoord elleni meccset, két ponttal többel rendelkeznének Lipcseiék.). Az már nem Goduljan bűne, hogy kimaradtak a büntetők. Igaz, a hazaiak szerencséjére, a gyengén játszó Huszti hibáját Rósa Dénes még kijavította. Csak az első félidő második részében szorította be ellenfelét a Fradi, de előnyét nem tudta növelni. Fordulás után viszont egyértelműen a svájci csapat diktálta az iramot, és sikerült is fordítania. Amint múlt az idő, egyre jobban elfáradtak a vendéglátók, rengeteg volt az eladott labda és a pontatlan átadás. László Csaba cserékkel igyekezett felrázni csapatát, de ez sem segített. A hajrában hatalmas egyenlítési lehetőséghez jutott magyar bajnok, ám Szűcs mellé lőtte a tizenegyest... Utólag már kár azon morfondírozni, hogy miért nem Lipcsei vagy Gyepes rúgta a büntetőt. Egy biztos, a kulcsfontosságú találkozón nem lehet ilyen luxust büntetlenül megúszni. ĺgy hiába küzdött végig derekasan a Fradi, megérdemelten nyertek a bázeliek.

A hazai csapatból fáradhatatlan Rósa Dénes, Gyepes és Bajevszki teljesítménye érdemel említést, de például Huszti és Zavadszky rendkívül gyatrán futballozott. Julio Rossi vitte prímet a vendégeknél, a technikás középpályás gyakran hozta nehéz helyzetbe a ferencvárosi védőket.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?