„Nem dőlt össze a világ”

Trencsén.

Trencsén. Tomi Kid profi pályafutásának második vereségét szenvedte el szombat este, Trencsénben a grúz Giorgi Berosvili a harmadik menetben technikai KO-val győzött a taksonyi származású ökölvívó ellen.

Az IBF regionális európai címéért kiírt mérkőzésnek Tomi Kid volt az esélyese, ennek megfelelően zajlott is az első két menet. A nem túl veretes mérleggel (26 győzelem, 1 döntetlen, 11 vereség) rendelkező Berosvili kontraütésekkel próbált operálni. „Az elején úgy éreztem, jobb vagyok. Gyorsabb, fürgébb, ügyesebb voltam, ki akartam ütni az ellenfelet. Aztán mégsem sikerült – nyilatkozta lapunknak Kovács Tamás. – A harmadik menetben nem tudom mi történt, nem emlékszem semmire. Meg kell néznem a meccs felvételét.”

A külső szemlélők annyit láthattak, hogy a harmadik három percben egy ütés után padlózott Tomi Kid, majd nem sokkal később ismét, igaz, ekkor szabálytalanság miatt a bírók levontak egy pontot Berosvilitől. Kid azonban nem folytatta a meccset, így 24 éves ellenfele technikai KO-val győzött. Ez volt Kovács Tamás profi pályafutásának második veresége (27 siker mellett), az elsőt még 2013 decemberében szenvedte el a kazah Bejbut Sumenovtól San Antonióban, szintén címmeccsen.

„Hála Istennek kisfiam, Krisztián végül mégsem volt ott a sportcsarnokban. Korábban nagyon a szívére vette, amikor kikaptam, ezért a nagymamája és feleségem, Dominika javaslatára azt mondtuk neki, hogy én nyertem. Egy poharat is vittünk neki, mint trófeát, neki most én vagyok a hős – mesélte Kid, aki 39. születésnapjához közeledve még nem tudja, folytatja-e a bokszot. – Föl kell dolgoznom a történteket, amin nem tudok változtatni. Nem dőlt össze a világ, vannak sokkal fontosabb dolgok is. Például Tankó Vili olimpiai kvalifikációja van az első helyen, de szurkolok többi védencemnek is, akik a napokban az utánpótlás Eb-n szerepelnek.” (ot)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?