Nem a gútaiak lettek az elsők

2015-ben nem gútai elsőséggel zárult a hét közép-európai csapat bajnoksága, a cselgáncs Duna-liga.

2015-ben nem gútai elsőséggel zárult a hét közép-európai csapat bajnoksága, a cselgáncs Duna-liga. A címvédő két diadala után a harmadik kiírásban a Leányvár B végzett az élen.

Kárpáty Ernő gútai klubelnököt és szorgalmas pontgyűjtő dzsúdóst (a gútai zárófordulóban mind az öt meccsét megnyerte) a legutóbbi szereplésről kérdeztem.

Öt sima győzelem és egy vereség a 4., gútai forduló mérlege. Mit szól hozzá?

Egy vereség valóban becsúszott, a pozsonyi Sokoltól kaptunk ki a lehető legszorosabb, 3:2 arányban. Korábban idén mindig megvertük őket. Két alapemberünk – Urbán Gergő és Szerdahelyi Soma – azonban hiányzott a tornán. Emiatt néhányunknak eggyel feljebb kellett lépni súlycsoportjából, ami a nehezebb ellenfelek ellen nem mindig hozott sikert. Egyébként a második hely megszerzése volt a célunk, s voltaképpen hoztuk a kötelezőt.

Mennyit ér a két elsőség után a második hely?

Nem mindig lehet nyerni. Vártuk, hogy egyszer megszorítanak, elkapnak bennünket. A legutóbbi kiírásban ez bekövetkezett, hiszen a későbbi győztes Leányvár B, amely a klub erősebb csapata volt, kétszer nyert ellenünk, s mi csak egyszer voltunk jobban párharcunkban. Számunkra az a lényeg, hogy mindenki beletett mindent, s most csak ez jött össze.

Meg tegyük hozzá, hogy mindannyian csak kedvtelésből dzsúdóznak.

Így igaz. A Leányvár B-ben magyar válogatott versenyzők indultak. Négyen a pozsonyi Eb-n is indultak, tehát jóval többet edzenek, máshol tartanak. A gútai zárótornán már nem találkoztunk, mert a lebonyolítás szerint négy forduló alatt mindenki háromszor találkozik ellenfelével.

2016-ban is indulnak a Duna-ligában?

Mindenképpen. Az elsőség visszaszerzése lesz a célunk.

Duna-liga-tények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?