Nehéz napok előtt

Pozsony. Tavaly ősszel mintha új időszámítás kezdődött volna a sárga-fekete klubnál, az elmúlt 10 hónapban óriási személyi változásokat élt meg az egyesület. Új klubelnök, új csapat, új edző. Az I.

Pozsony. Tavaly ősszel mintha új időszámítás kezdődött volna a sárga-fekete klubnál, az elmúlt 10 hónapban óriási személyi változásokat élt meg az egyesület. Új klubelnök, új csapat, új edző. Az I. liga legfiatalabb és tapasztalatlan együttese az egyik legsikeresebb és legrutinosabb tréner vezetésével a középmezőnyben végzett. Pecze Károly edző szerint reálisnak mondható a hatodik hely. Védencei rokonszenves, támadó felfogásban futballoztak, védekezésük azonban nem volt elég határozott, ennek tudható be, hogy idegenben egyetlenegyszer sem tudtak nyerni. „Nem hagyunk fel offenzív játékfelfogásunkkal, de bármilyen furcsán is hangzik, a precíz védekezés szüli a győzelmeket. Ilyen értelemben készültünk a bajnokság folytatására” – mondta a szakvezető. Csapata a 15 előkészületi meccsen csak egyszer kapott ki, hatszor győzött, nyolc összecsapás döntetlenül végződött.

A téli felkészülés nem zajlott le zökkenőmentesen, a csapat hat alapemberének kötelezettségei voltak a különböző korosztályos válogatottakban, nem kevés edzésegységet hagytak ki az alapozás során, nem szerepelhettek minden előkészületi találkozón. Annál is inkább fáj ez a trénernek, mert nem az úgynevezett szövetségi időpontban voltak távol a válogatottak, a klub nem lett volna köteles elengedni őket, de ahogy Pecze Károly megjegyezte, az Inter ezzel a gesztussal mindenki tudtára akarta adni: szívügye a szlovák futball. Az más kérdés, hogy a 20 éven aluliak válogatottja inkább üdült Ománban, mint sem edzőtáborozott.

Szóval ilyen gondok akadtak a felkészülés során, és olyanok, hogy három játékos (Lembakoali, Lelkeš, Bogora) megsérült, egyikük sem lehet ott a nyitányon, ráadásul az eltiltott Kunzo sem játszhat. Ha mindehhez hozzávesszük, hogy a 20 évesek március végi világbajnokságán három Inter-játékos is szerepel (négy bajnokin nem állhatnak a tréner rendelkezésére), akkor igencsak nehéz napok, hetek várnak a sárga-feketékre, akik közül csak Czinege távozott (Törökország), Drobňák, Kocúrek és Čišovský maradt. Akárcsak a hagyományos fő reklámpartner, a Slovnaft. Bár sokan furcsállják, hogy tegnapelőtt szárnyai alá vette a Slovan hokicsapatát. (T. V)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?