Négy céggel tárgyalnak

Budapest. Alig csitult el a labdarúgó profiliga legutóbbi bundaügye, máris itt az újabb botrány. A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) ugyanis új névadó szponzort keres a Borsodi Sörgyár (BS) Rt.

Budapest. Alig csitult el a labdarúgó profiliga legutóbbi bundaügye, máris itt az újabb botrány. A Magyar Labdarúgó Liga (MLL) ugyanis új névadó szponzort keres a Borsodi Sörgyár (BS) Rt. helyett, mivel a szponzori szerződést tető alá hozó angol cég egy hónapja elérhetetlen, ráadásul a ligának járó pénzt sem utalta még át.

A Liga és a Borsodi Sörgyár Rt. 2001 tavaszán jelentették be, hogy öt évre szóló szponzori szerződést kötöttek. Az MLL eredetileg egy angol cégnek, az International Media and Sport Co.-nak adta el a profiliga névhasználati jogát öt évre. Az angol vállalat pedig évi 550 ezer dollárért a Borsodi Sörgyárnak értékesítette a névadói jogot.

A fizetés félévente történt, mégpedig úgy, hogy a BS Rt. átutalta az esedékes összeget az IMS-nek, amely a megfelelő jutalékot levonva a maradék pénzt a ligának továbbította. Az átutalásokkal egészen a tavalyi második részletig nem is volt semmi probléma, de az idei első félévre fizetendő díj már nem érkezett meg a Ligához, ráadásul az angol cég 30 napja elérhetetlen. Az MLL így nem jutott az első félévre esedékes pénzhez, noha a Borsodi Sörgyár szívesen fizetne. Az MLL és a Borsodi ezért tárgyalásokat kezdett annak érdekében, hogy a háromoldalú szerződés helyett kétoldalú megállapodás alapján folytatódjon az együttműködés.

A BS értesítette a ligát, hogy amennyiben az IMS továbbra sem fizet, úgy a törvény értelmében közvetlenül a Borsodinak küldjék a számlát, mert a Liga köteles a BS-től is elfogadni a teljesítést, amennyiben a sörgyárnak törvényes érdeke fűződik a szerződés fenntartásához.

A BS kapott is egy számlát, amelyet később érvénytelenítettek, így a BS Rt. a nem működő IMS-nek és az MLL-nek sem tudott fizetni. A fizetés elmaradása miatt az MLL új szponzort keres, és nem titkolt célja, hogy a névhasználati jogokért a jelenlegi összeg 2,5-3-szorosát szeretné elkérni. A Borsodi Sörgyár szerint a liga hivatalosan nem értesítette a céget a 2005-ig szóló szerződés felbontásáról, és amennyiben ez megtörténik, úgy jogi lépéseket tesz a vállalat. Szieben László, az MLL igazgatója elmondta, hogy a liga négy nagy céggel áll tárgyalásban, de neveket egyelőre nem kívánt mondani. Egyes vélemények szerint a lehetséges cégek között van a Dréher Sörgyárak Rt. is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?