NBA: Örökös eltiltás rasszizmusért

<p>Los Angeles. Örökre kitiltották az NBA-rendezvényekről Donald Sterlinget, a Los Angeles Clippers tulajdonosát rasszista megnyilvánulása miatt, és a legsúlyosabb, 2,5 millió dolláros (1,73 millió euró) bírságot kapta az észak-amerikai kosárlabdaligától.</p>

MTI-JELENTÉS

A botrány akkor robbant ki, amikor egy portál nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen valószínűleg Sterling hallható, amint – egyebek mellett – azt mondja egy nőnek, hogy ne vigyen feketéket a csapata meccseire.

Sterlingnek nem ez volt az első rasszista megnyilatkozása, ám a mostani keltette a legnagyobb hullámokat, maga Barack Obama, az USA elnöke is megszólalt az ügyben.

Ő és számos jelenlegi és volt sportoló is üdvözölte az NBA kemény szankcióit. „Tapsolok Adam Silver ligaigazgató gyors és határozott válasza után. Ez egyértelmű üzenet, hogy az NBA-ben nincs helye a raszszizmusnak és a gyűlöletnek” – jelentette ki a legendás Michael Jordan, a Charlotte Bobcats tulajdonosa. Az NBA jelenlegi egyik legjobbja, a címvédő Miami Heat sztárjátékosa, LeBron James is hasonlóképpen vélekedett közösségi oldalán: „Köszönet Adam Silvernek, hogy megvédi a mi csodálatos ligánkat.”

Az szinte biztos, hogy Sterlingnek – aki kijelentésétől családja is elhatárolódott – el kell majd adnia a csapatot, amely mögül az eset óta sorozatosan hátrálnak ki a szponzorok.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?