Naszvadon visszaköszönt a kézilabdamúlt

Csipetcsapat, Fürge Pipik, Rohamcsigák, Momomókuskák… Ha valakinek túl rejtélyesnek tűnne az iménti névsor, elárulom, hogy az elmúlt huszonöt év naszvadi-ímelyi női kézilabdázóiból összeállt alkalmi csapatokról van szó.

Csipetcsapat, Fürge Pipik, Rohamcsigák, Momomókuskák… Ha valakinek túl rejtélyesnek tűnne az iménti névsor, elárulom, hogy az elmúlt huszonöt év naszvadi-ímelyi női kézilabdázóiból összeállt alkalmi csapatokról van szó. Találkoztak, játszottak, örültek egymásnak a hölgyek, majd a végén jót diszkóztak.

Idén negyvenöt éves az Érsekújvár közelében fekvő nagyközségben a női kézilabda. A jubileum megünneplésének első állomása a Retró kézi 2016 torna volt. „A kánikula volt a legnagyobb ellenfelünk, különben beigazolódott a régi mondásom, hogy a kézilabda kiskorunktól összeköt bennünket – mindörökre. Fél kilenckor játszani vágyó hölgyek sorakoztak a mezosztáson, s elkezdődött az ismerkedés, az újra egymásra találás egész napos története – summázott Miskovics György klubmenedzser. – A hangsúly a kézilabdán volt, mindenki komolyan vette a mérkőzéseket, s a közbe eső időt beszélgetésre használta ki. Voltak nézők is a sportcsarnokban, többen kíváncsian lesték egykori csillagainkat. Bebizonyosodott, hogy nem lehet elfelejteni a kézilabdát, nem minden ment minden gyorsan, tökéletesen, de sok szép megmozdulást lehetett látni. Néhány játékos kevés edzés után visszatérhetne női csapatunkba. Öröm volt nézni a lányokat, ahogy igyekeztek bizonyítani a pályán, mindenki a saját alkalmi csapatában. A torna végén valamennyien emlékérmet kaptak. Tizenöt meccs alatt kellemesesen elfáradtak a szereplők, majd következett a vacsora és a buli, fergeteges hangulatban. Remekül szórakozott mindenki, ismét igazolva, hogy a naszvadiak a kézilabda mellett a kikapcsolódásnak is mesterei. Megegyeztünk, hogy hagyományt teremtünk a retró kézilabdából, és jövőre ismét találkozik a társaság.”

A tornát a Kelemen Petra összeállította Rohamcsigák nyerték a Csipetcsapat előtt, a harmadik helyről pedig azonos pontszám miatt az egymás elleni meccsek döntöttek a Slávia Csillagai B javára. A sok hölgy között találkozhattak a jelenlevők a naszvadi-ímelyi kézilabda válogatottságig jutó két csillagával. Szőllősi Zácsik Szandra Budapestről, Dlugošová Haris Katalin Kelet-Szlovákiából jött haza. Rajtuk kívül is volt kiket körülrajongani az apró kéziseknek. Szinte mindenki ott volt a klubból a Vlahy Jenő Sportcsarnokban: játékosként, szervezőként, nézőként. A bőkezű szponzoroknak köszönhetően pluszajándékot is kaptak a volt kézilabdázók a tombolaosztáskor.

„Érdemes volt megszervezni retrós tornánkat, találkozónkat. Mindenkinek nagyon tetszett, ami nagy szó, mert mindig akad valaki, akinek van kifogása. Most ilyen nem volt – mérlegelt Keszi Marianna ötletgazda és társszervező. – Jobb lett minden, mint amilyennek elképzeltem, mind a játék, mind a meghívottak hozzáállása kellemesen meglepett. Tizenkét éve játszottam utoljára, de a kézilabdát nem lehet elfelejteni, ezt mindannyian bizonyítottuk a pályán. Nagyon jó érzés volt köztük lenni, Csipetcsapatommal kézilabdázni. Mind a hat együttesben a nevezettek közül akadt valaki, aki nem játszhatott, ők szurkolóként erősítették a csapatszellemet. Köszönet jár a lányoknak és mindenkinek, aki támogatta újszerű próbálkozásunkat.”

Naszvadon egy napra visszaköszönt a kézilabdamúlt.

Tornatények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?