Nagyölveden Duhony József a kispadon

Nagyölved |

<p>Duhony József személyében új edzővel főpróbázott a nagyölvedi focicsapat a nyugat-szlovákiai III. liga rajtja előtt. Mi a helyzet a Lévai járás élklubjában?</p>

A 2015/2016-os évadban szinte az egész játékoskeret kicserélődött, hiszen összesen tizenhárman fordítottak hátat az alig ezerhatszáz lelket számláló község alakulatának. Mégis nyolcadikként végeztek a III. ligában. A legutóbbi évadban ugyan két hellyel lejjebb csúsztak a táblázaton, ám a játékosok, a vezetők és a szurkolók így is elégedettek voltak. „Tudtuk, hogy a pontokat nem adják ingyen, keményen meg kell dolgozni értük. A sérülések tavasszal igencsak megtizedelték a gárdát, akadtak olyan meccsek is, hogy a cserepadon a tartalék kapuson kívül csupán egy mezőnyjátékos ült. Még a nyolcvan perces hétközi edzéseket is kénytelen voltam megkurtítani, hogy elkerüljük az újabb sérüléseket. Már a szezon végén jártunk, amikor mindenki felépült. A nehézségek ellenére a tizedik hely elfogadható számomra” – minősítette az elmúlt időszak történéseit Igor Kasana edző.

A nagyölvediek roppant sikeres ősszel dicsekedhettek. A Slovnaft Cup mérkőzései során két vállra fektették az érsekújváriakat, majd a Senica és a Spišská Nová Ves legyőzését követően a nyolcaddöntőbe kerültek. Aztán a pozsonyi Slovan következett, amellyel játékosságban ugyan felvették a versenyt, gólt azonban csak a fővárosiak szereztek. „A játékosnak sok mindent fel kell áldozni a csapatért. Néhány labdarúgóban sajnos csalódtunk. Nálunk nincsenek ugyan olyan feltételek, mint a negyvenhétezer lakosú Privigyén, ám nincs okunk a szégyenkezésre. Ígéreteinket rendre betartottuk, holott néhányan azt akarták megmagyarázni, hogy nem lehet megoldani a nehézségeket. Huszonhét pont idegenből és mindössze huszonnégy odahaza, nem éppen hízelgő valóság. Nincs támadósorunk, ezért a gólarányunk – 50:51 – is negatív volt” – mondta kritikusan az évadról Urbán Ferenc klubmenedzser. A vezetők szerint mindenkinek saját magával kell foglalkoznia, és a maximumot kell nyújtania. Jövőre ugyanis tizenhatra csökken a létszám a nyugat-szlovákiai III. ligában. A nyári alapozást július 5-én kezdték, a Kozárovce, valamint az NB II-es Győri ETO és a Dorogi FC elleni előkészületi meccseket már maguk mögött tudhatják. A mérleg egy győzelem és két vereség. A bajnoki rajt főpróbája Kmeťovón volt, ahol az V. ligás helyi csapatot 5:1-re lépték le a Slovnaft Cup első fordulójában. A keretből csupán Lukáš Flídr és Marek Belanský távozott, az új szerzemények között Jakub Švirik (Kalná n/Hr.), Tóth Tamás (V. Meder), Križan Bálint (DAC) és Filip Vígľaš (Senica) neve található. „Tizenöt év után távozik a kispadról Igor Kasana. Az edző megtette a magáét, igazán szívügyének tekintette az általa irányított csapatot, amelyben egykor játékosként is hosszú időt húzott le. Úgy látjuk azonban, hogy frissítésre van szükség, a jövőben az eddig Garamkálnán tevékenykedő Duhony József látja el az edzői teendőket” – árulta el lapunknak a klubmenedzser.

Érdekesség, hogy Duhony helyét Kasana veszi át a IV. ligás garamkálnaiaknál.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?