Nagymegyeri dupla

Nagymegyer. Az ifik mezőnyében elért győzelem után legutóbb a diákok korosztályában is országos csapatbajnoki címet szereztek a nagymegyeri súlyemelők. A Buzgó-tanítványok közel 250 ponttal előzték meg a második helyezett kassaiakat, több mint ötszázzal a bronzérmes párkányiakat.

Nagymegyer. Az ifik mezőnyében elért győzelem után legutóbb a diákok korosztályában is országos csapatbajnoki címet szereztek a nagymegyeri súlyemelők. A Buzgó-tanítványok közel 250 ponttal előzték meg a második helyezett kassaiakat, több mint ötszázzal a bronzérmes párkányiakat. „A bajnokság trencséni zárófordulójában is remek formában versenyeztek a fiúk. Közülük elsősorban Simonics Erik és Kázmér Lúcián volt elemében, mindketten új csúcsot emeltek. Simonics lökésben 105,5 kg-ot teljesített, Kázmér pedig szakításban 90,5 kilós legjobbjával állított fel szlovák rekordot. Egyébként a két csúcsemelő párharcából került ki a Szlovák-kupának keresztelt egyéni verseny győztese (Kázmér Lúcián) is” – hangzott a nagymegyeri sikerkovács, Buzgó Lajos bajnoki gyorsmérlege.

A helyi bajnoknevelde vezetőjétől megtudtuk, Kázmért és Simonicsot is meghívták a 17 évesek országos válogatottjába. „Szerintem a jövő évben Szófiában lebonyolításra kerülő kontinensviadalon még nem vesznek részt, 2006-ban viszont már ott lehetnek a svédországi Európa-bajnokságon. A szövetség ugyanis csak abban az esetben nevezi be a rangos világversenyekre a honi legjobbakat, ha azok, az erőviszonyok ismeretében, teljesítményükkel az első tíz közé kerülhetnek. Náluk a közeljövőben súlygyarapodásra és a teljesítmény nagyfokú javulására számítok” – latolgatta a mindössze tizenöt éves tárcsanyűvők esélyeit a rutinos szakvezető.

Megtudtuk, a bajnokcsapatot edzőként a nagymegyeriek egykori kiválósága, Buzgó Gábor irányítja. Az aranyérmes csapatot pedig a következő versenyzők alkotják: Kázmér Lúcián, Simonics Erik, Simonics Patrik, Both László és Szabó Zoltán. Közülük hárman jövőre már az ifik közé kerülnek. Van-e versenyképes utánpótlás a klubnál? „Csémi Aurél, Jávorka Tivadar és Július Farkas helyettesíti majd a felsőbb korosztályba lépőket. A szövetség döntése értelmében jövő évben már a fiatalabb diákoknak is rendeznek csapatbajnokságot, ami újabb aranyérem megszerzésével kecsegtet” – nyilatkozta lapunknak Buzgó Lajos. A kiváló eredményekben, aranyérmekben, rekordokban gazdag esztendő kicsúcsosodását a december 4-én Nagymegyeren sorra kerülő nemzetközi ifierőpróba jelenti. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?