Nagy mumusával találkozik a magyar válogatott

Lisszabon |

<div>Ha kikapunk Portugáliától, alighanem lőttek a világbajnoki szereplésnek.</div>

Hiszik vagy nem: a magyar válogatott még soha nem tudta legyőzni Portugáliát. Most létszükséglet volna a három pont.  Az Európa-bajnokság egyik legnagyobb meglepetése (és talán legjobb meccse) volt a Magyarország– Portugália mérkőzés. Az a 3:3 minden magyar futballszurkoló számára örök élmény marad. Nehéz azt az érzést elfelejteni, amikor a portugálok a hajrában inkább már csak passzolgattak hátul, hogy őrizzék a számukra biztos továbbjutást jelentő harmadik helyet a csoportban és az ikszet – azok a portugálok, akik később megnyerték az Európa-bajnokságot. (S akkor most Elek Ákos döngő kapufájáról inkább hallgassunk.) A magyar válogatott helyzete a lisszaboni vb-selejtező előtt nem túlzottan kedvező: a döntetlen bravúrnak számítana Portugáliában, de alighanem ez is kevés lenne ahhoz, hogy reális esélyünk legyen akár a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére a csoportban. Túl sok pontot veszítettünk ősszel: a Feröer elleni 0:0 és a Svájc elleni hazai vereség miatt Bernd Storck csapata majdhogynem győzelmi kényszerrel lép pályára az Eb-győztes otthonában. Ha elfogadjuk hipotézisként, hogy a csoport három erősebb tagja (Svájc, Portugália, Magyarország) a hátralévő meccsein legyőzi a gyengébb ellenfeleket (Lettország, Feröer, Andorra), akkor a „nagyok” egymás elleni meccsei döntenek. A lépéshátrányunk miatt számunkra egy lisszaboni vereség alighanem a vb-től való búcsút jelentené (még a győzelem sem jelentene biztosítékot semmire).  Bernd Storcknak nehéz dolga van, mert a futballistákkal hosszú kihagyás, négy hónap szünet után tudott újra találkozni. A csapatban vannak olyanok is, akik még soha nem léptek pályára a magyar felnőtt válogatott mezében: Holman Dávid (DVSC), Eppel Márton (Honvéd) és Adorján Krisztián (Novara) mellett bemutatkozhat a Videoton 27 éves védője, a nemrég honosított, brazil származású Paulo Vinícius is. „Nagyon jól érzem magam a válogatottnál, a játékosok azonnal befogadtak és mindent megtettek, hogy könnyedén beilleszkedjek” – mondta a Sao Paolóban született hátvéd. Az esélyekről Gyurcsó Ádám véleményét olvashattuk: „A célunk mindig ugyanaz: nyerni! Aláírom, nem lesz egyszerű dolgunk a portugálok ellen, de ha csapatként küzdünk, mint az elmúlt időszakban oly sokszor, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy három ponttal gazdagodunk” – fogalmazott a lengyel Pogon Szczeczin szélsője. „Három ponttal gazdagodjunk” – na, ja.  A portugálokat aligha kell bemutatni, s bár Cristiano Ronaldo nem élete formájában játszik, ez ne tévesszen meg senkit: a tavalyi Eb-döntő első félidejében a csatárzsenit le kellett cserélnie a szövetségi kapitánynak, a portugálok nélküle verték meg a házigazda franciákat Párizsban. S azt se feledjük (bár jobb lenne elfelejteni…), hogy a magyar válogatott a korábbi tizenegy egymás elleni mérkőzésen sosem tudta legyőzni Portugáliát. Most aztán jókor jönne a győzelem!
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?