Nagy a tolongás az élmezőnyben

A hét végén befejeződött a II. labdarúgóliga őszi idénye. A favorizált nagyszombatiak telelnek az élen, nagy a tülekedés az élbolyban, az első hat helyezettnek reális esélye van a feljutásra.

Nyáron, a szebb napokat látott nagyszombatiaknál Ladislav Molnár vezetőedző javaslatára szinte teljesen átalakították a keretet. Egy ideig eltartott, míg összeszokott a társaság, azonban ekkor már nem az egykori kapus ült a kispadon, mert őt a gyengébb eredmények miatt menesztették. Addigi segítője, Rastislav Vincúr vette át a stafétabotot. Úgy hírlik, Molnárnak Stanislav Jarábek klubigazgatóval egyáltalán nem volt felhőtlen a viszonya, ezért is várható volt menesztése. Januártól valószínűleg Jozef Adamec – Jarábek komája – veszi át az együttes irányítását. Komoly erősítésnek bizonyult a szezon közben érkezett Július Lelkeš, a súlyos sérüléséből felépült gyors csatár 12 találattal járult hozzá az elsőséghez (a besztercebányai Bartošsal holtversenyben vezeti a góllistát). Óriási csalódásnak számítana Nagyszombatban, ha nem a Spartak (30 millió az évi költségvetése) jutna fel az élvonalba. Persze, ehhez a riválisoknak is lesz egy-két szavuk...

A legkellemesebb meglepetést a licsérdiek okozták, akik sokáig vezették a tabellát. Mindössze egy ponttal maradtak le a listavezetőtől, s csupán egy ízben szenvedtek vereséget, Nagyszombatban 1:0-ra kaptak ki. Jozef Vukušič edző remek csapatot kovácsolt össze, kíváncsian várjuk, milyen teljesítményt nyújtanak a második felvonásban. Kitettek magukért a bajnokság előtt rendkívül visszafogottan nyilatkozó rimaszombatiak. Továbbra is Piszár József számít a csapat első számú ászának, annak ellenére, hogy mindig szorosan őrizték, általában hozta formáját. Vladimír Rusnák vezetőedző védencei főleg az élcsapatokkal vívott rangadókon jeleskedtek. Ha így folytatják, valóra válhat a gömöri szuperligás álom. Szencen most is szinte teljesen új együttessel kezdték a küzdelemsorozatot. Peter Zelenský irányításával tetszetősen és eredményesen játszott a KOBA. Elsősorban hazai pályán remekelt, de idegenben is elért egy-két figyelemre méltó eredményt. Nem csoda, hogy több játékos iránt élvonalbeli egyesületek érdeklődnek (Bella, Takáč, Piatka, Novák). Még a fenegyereknek számító Krejčí (korábban az Interben és a nagyszombati gárdában szerepelt) is hasznos tagja lett a csapatnak. Az említett együttesek mellett még a Ladislav Kuna vezette Podbrezová és az Anton Jánoš által dirigált Banská Bystrica is meglepetést okozhat. Nagy csalódásnak számít a nyitraiak és a dunaszerdahelyiek szereplése. Az utóbbiak végig rendkívül hullámzó teljesítményt nyújtottak. Még a legpesszimistább DAC-szurkolók sem gondoltak arra, hogy kedvenceik csak a tizedik helyen zárják az első felvonást. Figyelmeztető: mindössze három ponttal gyűjtöttek többet, mint a 13. helyezett. Az sem segített, hogy menet közben Ladislav Hudecet Szikora György váltotta fel. A szerény képességű futballistákkal a tapasztalt „tűzoltó” tréner sem tudott csodát tenni. Az viszont igaz, hogy sérülések és eltiltások miatt több kulcsember is hosszabb ideig hiányzott. A Nagyszombatból és a Ligetből visszatért Balla, illetve Erős alaposan elmaradt a várakozástól. Gyengélkedtek a csatárok is, Strelec, Szórád és Kráľ kevés gólt szerzett. Egy biztos, mindenképpen meg kell erősíteni a keretet, hogy elszakadjanak az alsóháztól. A homonnai, a nagytapolcsányi, a varannói és az aranyosmaróti együttes telel kieső helyen. Az utóbbi gyakorlatilag reménytelen helyzetben van, hiszen a bajnokság végén az ellenőr bántalmazása miatt összpontszámából (eddig csupán hármat szerzett) tizenkettőt levonnak.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?