Myjava: három lövés, három gól

<p>A DAC futballcsapata 3:1-es vereséget szenvedett Myjaván a Fortuna Liga 17. fordulójának péntek esti mérkőzésén, így idegenben továbbra is nyeretlen a bajnokságban. A helyzetkihasználás döntött a hazaiak javára, akik három kapura tartó lövésből három gólt szereztek.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

„Rosszul indult számunkra a mérkőzés, Turňa már a hetedik percben megsérült, kifordult a bokája. Mivel Szabó Otti harcképtelen, eleve improvizált védelemmel álltunk fel, amelyet már a meccs elején át kellett szerveznem. Štepanovský lett a jobbhátvéd, Brašeň pedig a balbekk – értékelte a mérkőzést lapunknak Radványi Miklós, a DAC vezetőedzője. – A kényszercsere valamelyest megfogta a csapatot, de aztán magunkhoz tértünk. Sajnos, bő félóra után, egy labdavesztést követően több játékosom is hibázott, és ezt góllal büntették az erdőhátiak. A fordulás után nagyobb sebességre kapcsoltunk, helyzeteink is akadtak, ám a jól védő Solnička a helyén volt. Egyenlítés helyett viszont mi kaptunk gólt, hiába figyelmeztettem a védenceimet, hogy Pekár messziről is remekül lő. Nem támadták meg a hazaiak gólfelelősét, aki 19 méterről a kapuba talált, ezzel gyakorlatilag eldőlt a három pont sorsa. Ezután még jobban kitámadtunk, és egy gyors kontra végén bekaptuk a harmadik gólt. Játékosaim mégsem adták fel, és a hajrában Jurčo révén szépítettünk. Röviddel később Jurčo kapuba tartó fejesét az egyik védő kézzel ütötte ki a gólvonalról, de a bíró teljesen érthetetlenül nem ítélt büntetőt. Csalódott vagyok a vereség miatt, mert míg mi hét kapura lövésből csak egy gólt szereztünk, a vendéglátók háromból hármat. Szurkolóink ismét kitettek magukért, sajnálom, hogy nem tudtunk nekik örömet szerezni.”

Ma derül ki, hogy Tuřňa milyen hosszú kényszerpihenőre szorul, de a hasonló sérülést szenvedett Strakának legalább négy hónapot kell kihagynia.

Szerdán, Rozsnyón Szlovák Kupa-mérkőzésen szerepel a sárga-kék együttes. „Remélem, a játékosaim összekapják magukat a hétközi kupameccsre, és kiharcoljuk a továbbjutást – szögezte le Radványi Miklós, aki hozzátette, hogy a válogatott szünet alatt nem tervez előkészületi meccset, nehogy valaki megsérüljön. – Így is csak 16–17 épkézláb játékosom van…”

A legközelebbi bajnoki mérkőzésre november 22-én kerül sor, a DAC az utolsó előtt helyen álló besztercebányai Duklát fogadja. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?