Mucha óriási potyát kapott

<p>Peches, 1:0-s vereséget szenvedett a szlovák futballválogatott Athénben a Görögország elleni vb-selejtezőn. Mucha szarvashibája után született a meccs egyetlen gólja, a 44. percben Škrtel gyenge hazaadása után a labda átcsúszott a Szamara kapusának lába alatt, s begurult a hálóba.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ján Kozák a pihentetett Hamšík helyett Weisst küldte pályára irányító középpályásként, Stoch pedig visszakerült a bal szélre. A válogatottba visszatérő Stoch azonban nem tudta megismételni a PAOK Szalonikiben nyújtott teljesítményét, a vártnál haloványabb volt.

Az első negyedóra a vb-szereplésért küzdő görögöké volt, Szalpingidisz beadása után Manolasz fejesét Mucha bravúrosan hárította. Jól védekeztek a szlovákok, ezért már a tizenhatos előtt elakadtak a görög próbálkozások. A Kozák-legénység a mezőnyben tetszetősen adogatott, de a kapu előtt veszélytelennek bizonyult. Már-már mindenki elkönyvelte a gól nélküli félidőt, amikor Škrtel erőtlenül hazagurította a labdát, amely a szlovákok megrökönyödésére Mucha lába alatt elgurult, s a hálóban landolt. A tapasztalt kapus külsővel akarta megszelídíteni a labdát, de nem sikerült. Mucha követte válogatott tartalékja, a Pilsenben védő Matúš Kozáčik példáját, aki a CSZKA Moszkva elleni BL-meccsen hasonló gólt kapott. A Szamara hálóőre már a szünetben elnézést kért a játékostársaktól és a szakvezetőktől.

A görögök az ajándékgól után a második félidőben már saját, defenzívára alapuló sokpasszos játékukat mutathatták. Mindössze egy komoly helyzetet dolgoztak ki, Mitroglu közeli lövésénél Mucha már verve volt, ám Hubočan menteni tudott. A hajrában a szlovákok megpróbáltak egyenlíteni, a két cserecsatár, Ďuriš és Jakubko előtt akadt lehetőség, ám mindketten mellé lőttek. A játék képe alapján a döntetlen igazságosabb lett volna, de a hellének ezúttal is bizonyították, hogy kiváló a védőjátékuk, és nem véletlenül kaptak mindössze négy gólt a kilenc vb-selejtezőn.

Ján Kozák elmondta, a meccs után nem rótta fel Muchának a szarvashibáját, mert nála sokkal híresebb kapusok is kaptak már hasonló potyagólokat.

Aytekin játékvezető nem állt feladata magaslatán, általában a szlovákok kárára tévedett. A német bíró öt sárga lapot mutatott fel a vendégjátékosoknak – a hazaiaknak kettőt –, és a meccs utáni kakaskodásért Škrtelt ki is állította. Így a holnapi lettországi vb-selejtezőn Kozák kapitány nem számíthat a csapatkapitányra, csakúgy, mint Weissre, Stochra és Hubočanra sem, akik második sárgájukat gyűjtötték be Athénben.

„A gól előtt azt mondtuk egymásnak, hátul passzolgatva nyugodtan kihúzzuk az első félidőt. Sajnos, nem sikerült. A peches gól után a görögök már szimuláltak és húzták az időt, a bíró pedig rendre nekik kedvezett – nyilatkozta Martin Škrtel. – A hazaiak minden pontrúgásnál provokáltak, löktek, csíptek, ezért volt olyan ideges a légkör a pályán. A lefújás után konfliktusom támadt a hazai védőkkel, megütöttek, visszaütöttem, de csak én kaptam piros lapot.” (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?