Miklós Edit senkinek nem kíván esést

Miklós Edit a Val d'Isere-i lesiklásban szerzett kilencedik helye után elégedetten karácsonyoz- hatott. A csíkszeredai származású alpesi sízőt az ünnepről és a legutóbbi versenyéről is kérdeztük.Hol töltötte a karácsonyt?Csíkszeredában töltöttem a szeretet ünnepét a családommal.

Miklós Edit a Val d'Isere-i lesiklásban szerzett kilencedik helye után elégedetten karácsonyoz- hatott. A csíkszeredai származású alpesi sízőt az ünnepről és a legutóbbi versenyéről is kérdeztük.

Hol töltötte a karácsonyt?

Csíkszeredában töltöttem a szeretet ünnepét a családommal. De december 26-án már utaztam is vissza Ausztriába edzeni.

Mennyire kell egy, a világ élvonalában lévő sízőnek karácsonykor az étkezésére figyelni?

Versenysúlyom nincsen, nem kell a mérleg mutatóját lesnem, viszont figyelnem kell arra, mit eszek. Az ételek is segítenek abban, hogy legyen elegendő energiám. Törekszem az egészséges ételek fogyasztására.

Besegít a karácsonyi menü készítésébe?

Szoktam segíteni édesanyámnak a főzésben, de már volt olyan alkalom is, amikor 24-én, szenteste értem haza az edzőtáborból. Ilyenkor szeretek házias ételeket enni. Szeretem a töltött káposztát, a véres és májas hurkát, valamint anyukám húslevesét. És persze a zserbónak sem tudok nemet mondani.

Az ünnepek alatt el tudja felejteni a sportját?

Általában jól ki tudok kapcsolódni, de ez nem jelenti azt, hogy nem járok el szárazedzésre.

A Világkupának az ausztriai St. Antonban kellett volna folytatódnia az ön számára, azonban biztonsági okok miatt mind a lesiklás, mind a szuper-G elmarad. Pedig a legutóbbi Vk-állomáson, Val d'Isere-ben kilencedik volt.

Azzal a kilencedik hellyel nagyon elégedett vagyok. Jobban teljesítettem a pályát, mint az edzésekkor. Edzésen három másodperc, míg a versenyen csak egy másodperc volt a lemaradásom a győztes Lara Guttal szemben.

Volt két kisebb hibája a lesiklás közben. Ezek mennyire voltak bosszantóak a kedvenc pályáján?

Hibátlan menetet teljesíteni majdnem lehetetlen ebben a sportágban. Lényegében mindig az nyer, aki kevesebb hibát vét. Az a fontos, hogy ha hibázom, akkor rögtön elfelejtsem, és a következő mozdulatra koncentráljak.

Miután célba ért, elég sokáig a harmadik helyen állt. Ilyenkor van önben ellendrukk a még következő esélyesekkel szemben?

Talán van egy kis egészséges ellendrukk bennem, de határozottan csak annyira, hogy a riválisaim lassabban teljesítsék a pályát, mint én. De nem szeretném, hogy valaki is lesérüljön, elessen!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?