Miért állnak pont nélkül a nádszegiek?

Nádszeg. Az utóbbi években gyengélkednek, az alsóházban tanyáznak a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában a nádszegiek, akik az őszi idényben a 14.

Nádszeg. Az utóbbi években gyengélkednek, az alsóházban tanyáznak a nyugat-szlovákiai V. liga déli csoportjában a nádszegiek, akik az őszi idényben a 14. helyezett jókaiakhoz hasonlóan még nem szereztek pontot, rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően sereghajtóként várják az őszi szezon hajráját.

Ahogy ez már ilyenkor lenni szokott, elsősorban az anyagiak hiánya áll a kudarcok hátterében, de az eredménytelenségnek egyéb összetevői is vannak. „Korábban idegen tollakkal ékeskedtünk, de pénzszűkében odébbálltak ezek a játékosok, akik korábban kiszorították a kezdőből a hazai nevelésű futballistáinkat. Ők a környékbeli klubokhoz igazoltak. Nyáron alig maradt hadba fogható játékosunk, sokáig kérdéses volt a folytatás. Amikor megkerestek és arról győzködtek, hogy vegyem át a klub irányítását, nem haboztam, igent mondtam. Még annak ellenére is, hogy tisztában voltam az előttem, előttünk tornyosuló akadályokkal” – nyilatkozta lapunknak az őrségváltásról az új klubelnök, Szabó Ferenc, aki korábban sosem játszott aktívan, csupán hobbiszinten, baráti társaságban hódolt a focinak.

Ettől függetlenül az új idényben ő is csatasorba állt. A nyitányon az illésházaiak 10:0 arányban leckéztették meg az ezer sebből vérző mátyusföldieket. „Az volt a legfontosabb, hogy megmaradt a felnőttcsapatunk. Egy héttel a rajt előtt kezdtük el a gyakorlásokat. Erőnléti hiányosságaink még napjainkban is visszaköszönnek. Mondhatni három nemzedék tagjai alkotják játékoskeretünket, hiszen több negyven évnél idősebb futballistánk is van. Olyanok, akik már évekkel ezelőtt pontot tettek aktív pályafutásuk végére. Becsületükre legyen mondva, visszatértek, nagy elánnal küzdenek a pályán. Korunkra, edzésállapotunkra való tekintettel sok a sérültünk. Hiánycikk nálunk a sikerélmény. Azt viszont örömmel mondhatom, hogy szurkolóink nem pártoltak el tőlünk, könnyebben emésztik meg a vereséget, ha ismeretlen arcok helyett szomszédaikat, barátaikat, rokonaikat látják nádszegi mezben. Korábban két hazai volt a kezdőben, most viszont a két környékbeli játékost leszámítva mindenki helybeli. Megjegyzem, ingyen focizunk. A helyezést, a bennmaradást illetően ma még korai esélylatolgatásokba bocsátkozni. Télen rendezzük a sorokat, visszahívjuk a hazaiakat. Nem lépünk ki a bajnokságból! Korosztályos csapataink eredményei azt sugallják, van jövője a nádszegi focinak” – fogadkozott a klubelnök.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?