Mexikói örömmámor

<p>Mexikó zsinórban hatodszor jutott el a legjobb 16 közé a világbajnokságon. Recifében ki-ki meccsen 3:1-re verte Horvátországot, Miguel Herrera szövetségi kapitány tombolt a góloknál.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Mexikónak Horvátország ellen már egy döntetlen is elég lett volna a továbbjutáshoz, a mérkőzés sokáig 0:0-ra állt. A 72. percben azonban Rafael Márquez betalált, s beindult a mexikói henger, Guardado is lőtt egy gólt, s amikor Javier „Chicarito” Hernándeznek köszönhetően már 3:0 volt az állás, a mexikóiak számára még akár a csoportelsőség is elérhető lett volna. A horvátok végül Perisic révén szépítettek, s mivel Brazília 4:1-re nyert Kamerun ellen, az „El Trí” a csoport második helyén végzett. Örömük így is határtalan volt, zsinórban hatodszor jutottak el a vb-n a 16 közé, a horvátok sorozatban harmadszor búcsúztak a csoportkörben.

„Sokáig partiban voltunk a mexikóiakkal, és a továbbjutásért harcoltunk. Két pontrúgás döntött. Az ellenfél egyszerűen jobb volt, nálunk hiányzott a kreativitás. Örülök, hogy itt voltunk a vb-n, szívesen maradnánk. Megmutattuk, hogy van bennünk potenciál” – nyilatkozta a mérkőzés után Niko Kovac, a horvátok szövetségi kapitánya.

A mexikóiakat irányító Miguel Herrera egy csapásra az egész világ kedvencévé vált. A 46 éves szakvezető meccs közben ugyanúgy odateszi magát, mint a játékosai, fel-le szaladgál a kispad mellett, szélesen gesztikulál, ugrál, őrjöng, tombol. „Horvátország nagyon nehéz ellenfél volt, de mindent beleadtunk, és továbbjutottunk. Ez életem egyik legboldogabb napja” – nyilatkozta a Tetű becenevű Herrera, aki akkor nem volt ilyen nyugodt, amikor a játékvezető egy tiszta tizenegyest nem fújt le csapata javára még 0:0-nál, holott Srna kézzel állította meg a labdát.

Végül azonban nem ez volt a kulcsmomentum, a 34 éves Márquez ugyanis nem sokkal a kérdéses eset után betalált. „Lépésről lépésre haladunk, és napról napra javulunk. Egyszerűen muszáj volt továbbjutnunk. Nagyszerű csapatunk van, egy mindenkiért, mindenki egyért harcol. A kieséses szakaszban bármi lehetséges” – nyilatkozta a veterán védő, aki tavaly éppen Herrera unszolására tért vissza a nemzeti csapatba.

„Miután beszéltem vele, egy percig sem kételkedtem benne, hogy ő lesz a csapatkapitány. Nem hiába nevezik Bossnak” – dicsérte védencét Herrera. „Vissza akart vonulni, és nézzék meg, most hogy játszik. Mintha 23 éves lenne” – mondta csapattársáról Guardado, a második gól szerzője.

Márquez a 2006-os és a 2010-es tornán is betalált, és szerinte a mostani mexikói válogatott elsősorban a csapategység miatt lehet sikeres. Ez már nem az a csapat, amely interkontinentális pótselejtezőre kényszerült, hogy kijusson Brazíliába. „Sportvezetők, edzők, játékosok mind egy célért küzdenek, ezt a pályán és azon kívül is bizonyítjuk. Sosem éltem még át ilyesmit a nemzeti csapatban” – mondta a mexikóiak csapatkapitánya. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?