Messi gólt lőtt, Besic nem vallott szégyent

<p>A bosnyák válogatott lehet ennek a tornának a szerethető kiscsapata. A vb egyetlen újonca nem szeppent meg Argentína ellen, nem is játszott rosszul, de végül nem tett csodát, s 2:1-es vereséget szenvedett.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

A bosnyák válogatott több szempontból is érdekes lehet tájainkon: egyrészt itt játszik a Ferencváros hátvédje, Muhamed Besic, akinek köszönhetően mégis van valamilyen magyar vonatkozása a világbajnokságnak, másrészt a bosnyákok a szlovák válogatott csoportjából jutottak ki Brazíliába, és Ján Kozák együttesével is mozgalmas meccseket játszottak.

Amit Zsolnán láttunk a bosnyákoktól, azt a vb-n is megmutatták: lendület, elszántság, távoli lövések, balkáni vehemencia. Ezzel a hozzáállással sokak szívébe belopták magukat, még akkor is, ha a toronymagas esélyes argentinok elleni meccset megpecsételte a 3. percben esett öngól, amikor Kolasinac lábáról szerencsétlenül pont a hálóba pattant a labda.

„Messi olykor csak áll a pályán, mintha csak nézné, mi történik” – ezt Safet Susic mondta a négyszeres aranylabdás klasszisról, akinek tényleg voltak ilyen fázisai a mérkőzésen. Ha azonban Lionel Messi elindult a kapu felé, akkor nem lehetett megállítani: ennek eredménye volt egy parádés gól a tizenhatoson kívülről. Messi nyolc év után lőtt gólt újra a vb-n, ezt megelőzően 2006-ban, a szerbek elleni 6:0-s győzelem alkalmával talált be. „Idegesek voltunk, mert ez volt az első mérkőzésünk, kevesebb helyzetünk volt, mert inkább a védekezésre koncentráltunk” – nyilatkozta a mérkőzés után Messi, akinek ez volt a 39. találata a válogatottban.

A szimpatikus bosnyákok még szépítettek, a csereként beállt Ibisevic öt perccel a lefújás előtt Romero kapus lába között rúgta el a labdát. „Az volt a célunk, hogy minél tovább ellenálljunk az argentinoknak. A fiúk pontosan azt játszották, amit vártunk tőlük. A mérkőzés alakulását tekintve egyáltalán nincs okunk az elégedetlenségre, bizakodva várjuk a további mérkőzéseket” – jelentette ki a lefújás után Susic.

Az argentin válogatottat irányító Alejandro Sabella elismerte, hogy csapata teljesítménye egyelőre még nem volt ideális: „Két ellentétes félidőt láttunk. Az első félidőben kontrolláltuk a bosnyákokat, de támadásban nem sokat mutattunk. A második félidőben a cserék után Messinek köszönhetően gólt rúgtunk, de van még min javítani.”

A lassan tiszteletbeli magyarrá avatott Muhamed Besic egyáltalán nem vallott szégyent: kétszer lőtt kapura, 52-szer sprintelt (ezzel ő volt a mezőny legjobbja, a második Di Maríának 46 sprintje volt), 92%-os eredményességgel passzolt, s ő futotta a mezőnyből a legtöbbet, 12 271 métert. Teljesítményéről a szakértők is csak elismeréssel szóltak, így feltételezhető, hogy a 21 éves hátvéd nem sokáig marad a Ferencvárosban, bár a játékos a jövőjére vonatkozó kérdéseket még elhárította. Azt azonban a Nemzeti Sportnak elmesélte, milyen érzés Messi ellen játszani: „Nagy élmény volt, és talán meglepő, de nem volt annyira nehéz ellene játszani. Arra kell figyelni, hogy általában akkor vált ritmust és gyorsít fel, amikor elpasszolja a labdát, mert ilyenkor indul be az üres területre.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?