Negyeddöntőbe jutott a magyar női kézilabda-válogatott!

noi kezi

A magyar női kézilabda-válogatott 27:24-re legyőzte Spanyolországot a párizsi olimpiai torna B csoportjában, így biztosan bejutott a negyeddöntőbe.

A magyar szakmai stáb cserélt egyet a meccskeretben. Bordás Réka helyére Pásztor Noémi került be a tartalékok közül. Golovin Vlagyimir elmondása szerint egy kisebb sérülés volt a változtatás oka, de Bordás teljesítménye alapján is benne volt a levegőben, hogy kikerül a mérkőzésre nevezettek névsorából.

A találkozó első gólját Klujber lőtte, de ezt követően rendre a spanyolok vezettek, akik mindhárom meccsüket elvesztették Párizsban és már csak egy kisebb csodában bízva juthattak tovább a csoportból. Golovin háromgólos spanyol vezetésnél kért időt a 10. percben. Bő három perccel később, emberelőnyben egyenlített Magyarország, majd Bíró védése és Győri-Lukács, valamint Klujber góljai után már a vezetést is átvette, 9:7. A spanyol szövetségi kapitány, Ambros Martin, aki korábban irányította a magyar nemzeti csapatot és a Győri ETO-t is, időt kért. Ennek ellenére a 19. percben háromra nőtt a magyar előny. A félidő hajrájában mindkét oldalon rengeteg volt a hiba, kapkodóvá vált a játék és bár vezettek néggyel is Simon Petráék, a szünetben csak 14:12-es előnyben vonult az öltözőbe a magyar válogatott.

A második félidő első találatát is a magyar csapat jegyezte Vámos révén. A Dél-párizsi Aréna 6-os csarnokában ezúttal is végig lehetett hallani a magyar szurkolók hangját, akik a nehezebb pillanatokban is igyekeztek lendíteni Pappék játékán. A spanyolok az öltözőben maradtak és 19:14-nél kértek időt, ami után sikerült egyenlíteniük. A 44. percben 20:20-nál kért időt Golovin. Nem tört meg Spanyolország lendülete és átvették a vezetést is, de Vámos azonnal egyenlített. Tanácstalanná vált a magyar támadójáték, de Simon góljával sikerült visszavenni a vezetést. 

Bő hat perccel a vége előtt kettőre növelte előnyét a magyar csapat, de Füzi-Tóvizi a kiállítás sorsára jutott. Győri-Lukács azonban labdát szerzett és Vámos 25:22-re módosította az eredményt. Martin kikérte utolsó idejét, de a fegyelmezetten védekező magyar csapat ellen ekkor már nem volt ellenszere. A magyar csapatnak ugyan akadt hullámvölgye, de 27:24-re megérdemelten győzte le Spanyolországot és jutott be a legjobb nyolc közé.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?