Messi dicséretét zengi a brit sajtó

London |

<p>Lionel Messit, a Barcelona argentin sztárját dicséri a csütörtöki brit sajtó a Manchester United és a katalán csapat előző esti római Bajnokok Ligája-döntőjéről írva, egyben megállapítva, hogy az angol együttes meglehetősen vérszegénynek tűnt a spanyolok árnyékában.</p>

A The Sun véleménye szerint Messi, a "gyilkos" második gól szerzője "lejátszotta a színpadról" Cristiano Ronaldót - és "összetörte Sir Alex Ferguson (manchesteri szakvezető) szívét".

A The Guardian a világ két legjobb csapatának és - szintén Messire és Ronaldóra utalva - a "földgolyó két legtehetségesebb labdarúgójának" összecsapásáról ír. A lap kiemeli, hogy a Barcelona 2-0-s diadalával a 67 éves Sir Alexet egy nála 29 évvel fiatalabb edző győzte le, aki első próbálkozásra elhódította a legtekintélyesebb klubtrófeát.

Josep "Pep" Guardiola, a Barcelona szakvezetője "azonnal a katalán szentek sorába emelkedett", Messi és Ronaldo egyéni párbaját pedig az előbbi nyerte - állapította meg a The Guardian szakírója.

A The Times elemzése szerint a balzsamos római éjszakán Ferguson embereit leiskolázta a Barcelona kiemelkedő tudású együttese. A lap különösen sajnálatosnak nevezi, hogy az első tíz perc alapján "megfogható" lett volna a spanyol csapat, amelyet a United ekkor még "nekiszorított a kötélnek". Ha az angolok ebben az időszakban gólt szereznek, "egészen más végeredmény" születhetett volna - kesereg a The Times sporttudósítója.

A lap szerint "sok vita lesz még" a Ferguson által választott formációról, tekintettel arra, hogy a skót edző Giggset felhozta Ronaldo mögé, és csak Carricket és Andersont játszatta a középpályán - éppen ott, ahol a Manchester Unitedet "lerohanta" az ellenfél.

A Daily Mirror egyenesen úgy fogalmaz, hogy a Manchestert nemcsak legyőzték, "de péppé verték" Rómában. A lap szerint "nagyon hiányzott" a sárga lap miatt eltiltott Darren Fletcher a középpályáról, ahonnan Anderson egyszerűen "eltűnt", Carrick "szenvedett", Giggsen pedig "meglátszott a kora".

A Mirror szerint a United és "Fergie" semmit nem tehetett, és csak az a meglepetés, hogy a meccs utolsó húsz percéig kellett várni a végső csapásra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?