Messi bombaformában, már négy gólnál tart

ÖSSZEÁLLÍTÁSMessi két góljára Musa válaszolt, de hiába egyenlítettek kétszer is a nigériaiak, végül 3:2-re kikaptak Argentínától.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Messi két góljára Musa válaszolt, de hiába egyenlítettek kétszer is a nigériaiak, végül 3:2-re kikaptak Argentínától. A zöld sasok azonban a vereség ellenére is továbbjutottak, Argentína csoportelső lett az F kvartettben.

Érdekességek a Nigéria–Argentína meccsről a számok tükrében.

1 – A nigériai válogatott az első afrikai csapat, amely háromszor jutott el a vb kieséses szakaszába.

2 – Ahmed Musa az első nigériai futballista, aki két gólt szerzett egy vb-mérkőzésen. A CSZKA Moszkva 21 éves futballistája összesen hét találatnál jár a válogatottban.

2:26 – Az első gól időpontja. Ilyen gyorsan még soha nem lőtt gólt Messi. A Barca klasszisának eddigi leggyorsabb találata 2 perc 41 másodperc után esett a spanyol bajnokságban, a Racing Santander elleni találkozón.

3 – Lionel Messi zsinórban három vb-meccsen szerzett gólt, ezzel beérte honfitársait, Gabriel Batistutát (1994– 1998) és Omar Corbattát (1958). Csak két argentin futballista szerzett gólt négy egymást követő vb-mérkőzésen, Guillermo Stabile (1930) és Hernan Crespo (2002–2006).

3 – Ennyi gólt kapott három csoportmeccsén az argentin válogatott. „A védekezésünk nem volt az igazi. Nigéria ellen ez még nem befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét, de a jövőben ráfizethetünk” – figyelmeztetett Messi.

4 – A mérkőzés első négy percében két gól esett, korábban ilyesmire csak két világbajnoki összecsapáson volt példa: az 1954-es osztrák– csehszlovák, és az 1986-os irapuatói szovjet–magyar találkozón.

4 – Ennyi találatnál jár Lionel Messi a világbajnokságon, amivel beérte barcelonai klubtársát, a brazil Neymart a góllövőlistán. Az argentinok sztárja az ezt megelőző két világbajnokságon csak egy gólt lőtt, most azonban a válogatottban is képes azt hozni, amit a Barcelonában produkál, és amiért négy Aranylabdát kapott.

24 – Legutóbbi 23 válogatott mérkőzésén Lionel Messi 24 gólt szerzett.

40 – Ez volt Argentína 40. győzelme vb-meccsen, eddig összesen 73 mérkőzést játszottak.

100 – A nigériai középhátvéd, Joseph Yobo századik válogatott meccsét játszotta. Korábban még egy honfitársa sem szerepelt ilyen sokszor a nemzeti csapatban. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?